Klant geeft 3000 dollar fooi bij een biertje (en het was geen foutje)
Deze week bezorgde een vaste klant van restaurant Nighttown's in Cleveland in de staat Ohio het personeel een verrassing. Bij zijn vertrek op de laatste avond dat het restaurant open was, gaf hij 3000 dollar fooi.
Delen per e-mail
De dertiger bestelde een glas Stella Artois en kreeg te horen van eigenaar Brendan Ring dat het restaurant tijdelijk zou worden gesloten vanwege coronamaatregelen in de stad. ,,Hij kwam naar me toe en gaf me de rekening waarop het bedrag voor het biertje was afgeschreven van zijn creditcard en zei: Deel dat met het bedienend personeel", vertelt de eigenaar tegen website Cleveland.com.
Ring bedankte de man - die hij wel kende - maar had zijn bril niet op toen hij de bon bekeek. ,,Ik rende naar buiten en zei: Wat doe je nou? Hij antwoordde dat het serieus was en wenste me een goede Kerstmis. We zouden elkaar weer zien bij de heropening.” De 55-jarige eigenaar laat weten zoiets nog nooit te hebben meegemaakt.
Vaste klant
De sluiting van de horeca is ook in Amerika bedoeld om het coronavirus in te dammen. Gisteren werden in de staat Ohio 11.885 besmettingen gemeld. In mei, toen de restaurants in Ohio juist weer open gingen, liet een vaste klant van een Italiaanse zaak een grote tip achter. Toen ging het om 1000 dollar op een rekening van ruim 117 dollar.
Een Schot die met twee vrienden een paar jaar geleden ging dineren in het Indiase restaurant Inverurie’s Rajpoot gaf een nóg grotere fooi. De klant kon zijn ogen niet geloven toen er 1.006.082,04 pond (ruim 1,2 miljoen euro) van zijn rekening was verdwenen. Een foutje. Het geld werd teruggestort, maar uiteindelijk gaf hij alsnog een ruime fooi van 1418 pond.
Zelf koken nu de restaurants ook bij ons dicht zijn? Leer hier de beste trucs van de professionals:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Tweetal steelt honderden kazen en probeert ze op Marktplaats te verkopen
Honderden kazen van een boer uit het Gelderse Lievelde zijn spoorloos verdwenen na een diefstal. De waarde van de buit bedraagt tienduizenden euro’s. Twee jonge verdachten, die rijk dachten te worden met de verkoop van het gele goud via Marktplaats, zijn dit weekend opgepakt door de politie. -
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
Koken & eten / Video ‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De Belg die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer voorhanden waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie. De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. -
Goeievraag.nl Met deze hoeveelheid penen en uien maak je de lekkerste hutspot
Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich afvragen wat de juiste verhouding tussen groente en aardappelen is bij hutspot. Foodjournalist en kookboekenschrijfster Janneke Vreugdenhil geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Farfalle met kerriesaus en witvis
Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan.
-
Wat Eten We Vandaag: Cookies & cream trifle
Knapperige cookie kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een cookie crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend eruit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige trifle absoluut een keer hebben geprobeerd. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’