PREMIUM
Knoflook van Joris is een hit: ‘Stengels zijn het lekkerst én je gaat er niet van uit je mond ruiken’
Koken & EtenAl van jongs af aan noemt Joris van den Heuvel (28) zich ‘boer in hart en nieren’. Maar als jonge vent wil je ook je eigen punt maken in het landbouwbedrijf van je ouders en dus ging hij knoflook telen. ,,Wat er allemaal met knoflook gemaakt kan worden! Dat wist ik ook niet toen ik begon. Een man hier in het dorp maakt er zelfs likeur van.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tarte tatin met gekarameliseerde ananas en mascarpone
-
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal. -
Wetenschappelijk Bewezen
Last van winderigheid? Door dit voedsel ga je meer scheten laten
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Clara Belzer uit van welk voedsel je scheten gaat laten. -
Wat Eten We Vandaag: Wrap met sticky aubergine en sriracha mayonaise
Deze wraps met sticky aubergine zijn een leuke vervanger voor vlees. Je maakt de wraps af met sla, komkommer en een zelfgemaakte sriracha mayonaise. Makkelijk om te maken en binnen een half uur op tafel. -
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
Voor het eerst sinds 2013 maken we ons méér zorgen over onze financiële situatie. Dat maakte het CBS vanochtend bekend. Met de hard stijgende prijzen voor het levensonderhoud kun je gemakkelijk in financiële nood raken. ,,Ongemerkt wordt alles duurder en opeens is het geld op.’’ Zes tips om schulden het hoofd te bieden.
-
PREMIUMKoken & Eten
John (53) verkoopt wekelijks duizenden kilo's aardappels: ‘Echt niet iets van vroeger’
-
-
-
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit. -
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerWillem Heerema