Koken met Blik: met deze (verrassende) ingrediënten maak je een snelle nasi
VideoIn Koken met Blik maakt chef-kok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In aflevering 8 maakt Danny een snelle nasi met producten uit zijn voorraadkast.
Delen per e-mail
Nu we met dit mooie weer allemaal zo veel mogelijk binnen moeten blijven, kunnen we ons maar beter nuttig maken en de keuken induiken. We hoeven namelijk niet elke dag naar de supermarkt om verse producten te kopen, vaak hebben we alles al een tijdje in huis staan om een lekker gerecht van klaar te maken.
Jansen kookt vandaag zijn koelkast en vriezer leeg. ,,Met iets wat ik heel goed kan, en dat is nasi bakken.’’ Met onder andere een blikje Smack, sambal en specerijen gaat hij aan de slag. En wat volgens de chef-kok het belangrijkste is voor een goede nasi: rijst pakken van gisteren.
Hij begint met het snijden en bakken van de Smack. ,,Een goede nasi moet goed gevuld zijn’’, vindt Jansen. ,,Er kunnen ook lekkere spekblokjes of hamblokjes in, als je die nog hebt liggen.’’ De olie gaat in de pan en hij bakt de Smack krokant. Ook gebruikt Jansen gedroogde specerijen. ,,Want dat is vandaag de opdracht: koken uit mijn voorraadkast.’’
Volgens de chef-kok hoef je nooit zuinig te zijn met je specerijen. ,,Dat geeft ook karakter aan je nasi.’’ Dan gaan we naar de rijst en de groente. Rijst van gisteren is volgens Jansen ideaal voor in de nasi. ,,Het mooie aan die rijst is, hij is al lekker droog.’’ Dan is het een kwestie van de bevroren groenten erbij doen. ,,Die kun je gewoon meebakken met de rijst, dan ontdooien ze vanzelf.’’
De nasi goreng wordt opgeleukt met een gebakken eitje, en dan begint Jansen met het opdienen van zijn gerecht. ,,Daar gaat natuurlijk lekker een beetje sambal bij.’’ Zilveruitjes kunnen volgens de chef-kok ook niet ontbreken, en hij maakt het af met wat zout en peper. ,,En daar is-ie dan: mijn hele snelle nasi.’’
Snelle nasi met diepvriesgroente
INGREDIËNTEN
Scheut zonnebloemolie
1 blikje Smack, in blokjes
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 el ketoembar
300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees)
100 g wortelrijst
200 g Mexicaanse groenten
4 eieren
2 el zilveruitjes
2 el sambal badjak
BEREIDING
1 Verhit een scheut olie in wok en bak de Smack krokant, voeg dan specerijen toe en bak kort mee.
2 Voeg de rijst toe en bak goed aan, breng op smaak met zout en peper.
3 Voeg de diepvriesgroenten toe. Bak spiegeleieren. Serveer met de zilveruitjes en wat sambal.
Hieronder vind je nog meer inspiratie uit blik:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Video Koken met Blik: met deze ingrediënten maak je een lekkere Franse maaltijd
In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In aflevering 6 maakt Danny een heerlijke Franse bonenschotel met gekonfijte eend. -
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
PREMIUM
Brut, Dromen Onder Grote Druk Topkok Hans van Wolde schrok van zichzelf in tv-serie: ‘Ik gooi er nogal eens wat uit’
Hans van Wolde (53) verkocht topzaak Beluga en leverde twee Michelinsterren in om zijn droom na te jagen: het bijzonderste restaurant van Nederland neerzetten. Tv-zender RTL volgde de sterrenchef twee jaar lang en maakte er een docuserie van.
-
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we laatste drie cadeaupakketten weg. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Video Koken met Blik: Met dit simpele recept maak je een heerlijke broodpudding
In Koken met Blik maakt chef-kok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of de diepvries. In de zevende aflevering maakt Danny een broodpudding met slechts enkele ingrediënten.