Kou en regen: tijd voor een van deze zes verrassende ovenschotels
Koken & EtenHet wordt koud komende dagen, er lijkt zelfs sneeuw te gaan vallen, tijd dus voor lekkere najaars-ovenschotels. Eatertainment heeft deze zes zeer verschillende gerechten voor je uitgezocht, van kip met zoete aardappel tot pasta met zalm en broccoli.
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
Kip met zoete aardappel is een goede combinatie. In dit ovengerecht krijg je er een zoete smaak bij door de ketjap en honing in de marinade.
Pasta-ovenschotel met zalm en broccoli
Zalm en broccoli doen het altijd goed met pasta. En deze versie is extra lekker door de laag geraspte oude kaas die je eroverheen strooit, voordat je de schaal in de oven schuift.
Romige visschotel met prei en broccoli
Nog een ovenschotel met broccoli, maar heel anders door de witvis, de prei en de romige saus.
Aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas
Dol op aardappelen met een kaaskorstje? Dan is deze groentenschotel met rode biet, aardappel, prei en geitenkaas misschien een goed gerecht om te proberen voor jou.
Ovenschotel met garnalen, appel en boontjes
Bobotie, kende jij het al? In dit gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken vind je veel specerijen en gehakt. In deze versie is het gehakt vervangen door garnalen.
Courgette-ravioli met ricotta en geitenkaas
Deze ravioli - gemaakt van courgette - zijn gevuld met kaas en vormen een lekkere en lichte maaltijd. Een zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt het gerecht helemaal af.
Meer tips, trucs en inspiratie nodig? Bekijk hieronder de video's over koken en eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Video
Snel recept: deze bananenbrownies zijn smeuïg en gezonder dan gewone
Dol op brownies. Deze is smeuïg, gezonder dan een gewone en minstens net zo lekker. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht.
-
Wat Eten We Vandaag: Fried broccolirice met Thaise saté
Zelf fried rice maken? Dit feestelijke recept bevat extra veel groenten dankzij de toevoeging van broccolirijst. De saté gemarineerd in kokosmelk en currypasta heeft een romige smaak. -
-
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Video
Snel recept: zo maak je aardbeicrumblemuffins met een goede bite
Deze muffins met aardbeien zijn al lekker van zichzelf maar de knapperige bovenkant maakt het af. Niet moeilijk om te maken. Bekijk de video voor de bereiding.