Krabkoekjes met mango-sriracha mayo
Deze heerlijke krabkoekjes zijn een Florida klassieker. De truc is een juiste voorbereiding, zorg dat alles klaar staat, dan is afmaken een fluitje van een cent.
Ingrediënten (8 krabkoekjes):
Krabkoekjes:
- 1 ei
- 3 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd
- 1½ tl worcestersaus
- ½ tl tabasco
- ¼ tl knoflookgranulaat
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- ½ rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- 4 sneetjes witbrood, korst verwijderd, licht gedroogd en fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 500 g jumbo lump-krabvlees (indien uit blik: uitgelekt)
Mango-sriracha mayo:
- 50 g mayonaise
- 3 el sriracha
- 1 rijpe mango, geschild en pit verwijderd
- Sap van ½ citroen
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
Benodigdheden:
- Mengkom
- Keukenmachine of staafmixer
- Grill- of koekenpan
Bereidingswijze (voorbereiding 30 minuten, bereiding 10 minuten):
- Meng in een kom het ei, de mayonaise, mosterd, worcestersaus en tabasco en roer ze goed door elkaar.
- Doe de overige ingrediënten behalve het krabvlees erbij en meng goed. Voeg als laatste het krabvlees toe en roer het er met de hand zorgvuldig door.
- Verdeel het mengsel in acht gelijke balletjes.
- Vorm de balletjes tussen je handen in een hockeypuckvorm door stevig te drukken.
- Laat de cakes kort rusten in de koelkast.
- Maak ondertussen de mango-sriracha mayo door alle ingrediënten samen te voegen en te pureren met een staafmixer of keukenmachine.
- Controleer op smaak en voeg eventueel zout of versgemalen zwarte peper toe.
- Leg de krabkoekjes op de grill, bakplaat of plancha en zet de deksel terug op de barbecue.
- Laat de krabkoekjes in 6 à 8 minuten bruin worden en draai ze pas om als ze stevig aanvoelen en los beginnen te komen van het grillrooster.
- Gaar de andere zijde circa 4 minuten, tot ook deze mooi bruin en krokant is.
Serveer de crab cakes met de verse mango-sriracha mayo om te dippen.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Koken & Eten
Sander is chocolatier in Venezuela en legt uit hoe je bonbon eet: ‘Kauwen is als knisperend vuurwerk’
Zijn handen werken dagelijks met de beste cacao in de wereld. De Nederlander Sander Koenen (50) zorgt als chocolatier in de Venezolaanse hoofdstad Caracas voor tropische verrassingen. ,,Het is hier nog echt een ambacht.” -
Koken & Eten
Dit zijn vijf overheerlijke aspergegerechten voor Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag is het goed asperges eten. Ze zijn nu zelfs lekkerder dan toen het seizoen begon, omdat de groente beter smaakt na een paar warme dagen. Hier zijn vijf gerechten waarin het witte goud uitstekend tot zijn recht komt. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.
-
Wat Eten We Vandaag: Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Croque monsieur is een typische Franse tosti met bechamelsaus. Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant door de toevoeging van camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven. -
1
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
PREMIUMKoken & Eten
Is opeten de oplossing voor de kreeftenplaag? 'Vissers gooiden tot wel 50 kilo per week terug'
De Amerikaanse rivierkreeft vormt een ware plaag in onze Nederlandse sloten. Maar als het aan twee ondernemers uit Moordrecht ligt, wordt deze kreeft een lekkernij op ons bord. Het jonge bedrijf maakt de schadelijke beestjes klaar voor consumptie.