‘Langste fastfood drive-through van Europa’ op Vliegveld Twenthe gaat - voorlopig - niet door: ‘Belangstelling té overweldigend’
De culinaire drive-through van Stanislaus Brewskovitch en Vliegveld Twenthe op de strip van het vliegveld gaat komend weekend niet door. De belangstelling voor het evenement is zo groot, dat de bedenkers meer tijd nodig hebben om het op een veilige manier te kunnen organiseren.
Delen per e-mail
Organisator Rocco Chin van ‘brewerypub’ Stanislaus Brewskovitch hoopt, dat het een week later wel door kan gaan. „Het is te kort dag om de drive-through nu al te houden. We zijn een beetje overdonderd door de overweldigende hoeveelheid positieve reacties op onze Facebookpost. We verwachten zoveel mensen, dat het misschien te groot wordt en bijna op een event gaat lijken.”
In de stad kan niet
Het idee was om op een ludieke manier met Vliegveld Twenthe een ‘drive-through’ te organiseren, volledig coronaproof. Chin: „We mogen als café eten bezorgen en er mag afgehaald worden, maar dat levert veel bewegingen op. Omdat we midden in de stad zitten, hebben we daar geen mogelijkheid tot een veilige drive- through. We hadden al contact met Vliegveld Twenthe, de eigenaren van de evenementenlocatie op de voormalige vliegbasis. Vorige week kregen we het idee om samen de ‘langste’ drive-through van Europa te houden op de Strip, de taxibaan waar vroeger de F-16’s over heen reden om naar de start- en landingsbaan te gaan. De shelters aan de baan richten we in als afhaalbalie van vooraf bestelde maaltijden en drankjes.”
We staan helemaal achter dit idee. Het wordt geen evenement
Het bleek uiteindelijk iets te kort dag om dat allemaal zo te organiseren, dat het evenement ook coronaproof is. De drive-through wordt daarom doorgeschoven. „Waarschijnlijk een week. Ook al zijn we net als veel anderen in de horeca en evenementenbranche keihard getroffen door de maatregelen, wij staan wel helemaal achter dit idee. Samen met onder anderen de gemeente gaan we nu bekijken we hoe dit het beste kunnen aanvliegen.”
Een leuk autoritje
Bij de drive-through hoort straks een onlinebestelling en een tijdslot. „In ieder geval moet iedereen straks vooraf bestellen. Een tijdslot en een maximum aantal bestellingen per dag moeten het veilig maken. Je moet in de auto blijven zitten en dan stapvoets over de taxibaan langs de verschillende shelters rijden.” Het wordt geen event, maar een autoritje van een kilometer over historisch terrein. „Normaal mag je hier niet zomaar komen. Uiteraard is de baan mooi ingericht en valt er ook het een en ander te zien, maar dat is nog geheim”, aldus Chin.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
5
De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter
Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
‘Veggie-kookboek’ in Mierlo: zoon Kevin kookt en mama Monique schildert elk ingrediënt
MIERLO - Een kookboek samen met je zoon maken, hoe leuk is dat? Nou, superleuk, vindt Monique Neven (52) uit Mierlo. ‘Veggies’ is een kookboek geworden met achttien kleurrijke, vegetarische gerechten die grotendeels bedacht zijn door zoon Kevin (22). De illustraties in het boek zijn handgeschilderd door Monique. -
Tupperware Nederland stopt per direct met verkoop legendarische producten
Tupperware stopt vanaf 1 maart met de verkoop in Nederland. Het befaamde bedrijf in keukengerei en plasticartikelen zal ook stoppen met de Tupperwareparty's.
-
Kokende Jesse Klaver gaat viraal op social media: 'Dit is zo leuk om naar te kijken’
Met de verkiezingen in het vooruitzicht doen politieke partijen er alles aan om zich van hun beste kant te laten zien. En waar kunnen zij dat nou beter doen dan op social media? Ook GroenLinks zet haar beste beentje voor en is inmiddels al een aantal maanden actief op TikTok. Fractievoorzitter Jesse Klaver gaat nu een stapje verder, want met zijn TikTok-video ‘Koken met Klaaf’ verrast hij zijn volgers. ,,Maak hier alsjeblieft een serie van’’, luidt een reactie. -
PREMIUM
Kokos, lijnzaad, of ‘gewoon’ olijf: zo kies je de juiste olie voor jouw gerecht
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave maakt je wegwijs. -
PREMIUM
Dit sterrenrestaurant gooit na corona de deuren in het weekend dicht
Ze speelden al langer met de gedachte maar de tweede lockdown heeft Tabitha en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk het laatste zetje gegeven. Na coronatijd gooien ze de deuren van hun sterrenrestaurant in het weekend dicht. De Jansma’s hebben het afgelopen jaar een rijker sociaal leven ontdekt en willen dat niet meer kwijt.