Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken.
Delen per e-mail
En dat is volgens ‘experts’ de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn achter de rug, het geld uitgegeven en de zomervakantie is nog ver weg. Na bijna een jaar corona pakken sombere wolken zich samen in je bovenkamer. Geen nood! De net afgestudeerde Emilie Verhaar en Suzan van Leeuwen sleuren je erdoor met hun Quarantaine Kookboek. Die winterse dagen vragen om chocolade, vinden ze. „Maak bijvoorbeeld onze lavacakejes”, aldus Emilie en Suzan. „In het hart van deze lekkernij zit vloeibare chocolade. Daar word je blij van.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
‘Chef’-hagedis Lenny is een online ster en komt met eigen kookboek
Van kerstkoekjes tot taco’s met verse guacamole, deze hagedis poseert naar hartenlust met miniatuurmaaltijden. Amper een jaar oud is hij, maar hij heeft nu al zijn eigen kookboek. -
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar. -
PREMIUM
Ach, die heerlijke umamikick
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Na een vijfgangenmenu met twee sterren vindt mevrouw Hamersma het tijd voor iets eenvoudigers. -
PREMIUMKoken & eten
Olijfolie, suiker en zout: zo lang blijft eten in je voorraadkast eetbaar
De voorraadkast puilt vaak uit. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en vervang je dan de hele inhoud? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer geeft adviezen. -
Wat Eten We Vandaag: Risotto met pompoen en pangasiusfilet
Met risotto zijn veel variaties mogelijk, denk maar aan een vegetarische risotto of juist met vlees of vis. In dit recept gaan wij voor een heerlijke risotto met muskaatpompoen en pangasiusfilet.
-
5
De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter
Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. -
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta met kipfilet in parmaham
De combinatie van pasta en kip is altijd goed! In dit recept is de pasta heerlijk romig door de toevoeging van roomkaas. De kip heeft een lekkere twist doordat deze is gewikkeld in parmaham. Deze heerlijke pasta staat binnen no-time op tafel. -
Koken & eten
Het regenboogdieet: hoe meer kleur op je bord, hoe beter?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: het regenboogdieet.