Makkelijke bami
24KitchenHaal de Aziatische keuken in huis met deze makkelijke bami. Deze bami smaakt naar meer en staat binnen een half uur op tafel.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 eieren
- Zonnebloemolie
- 500 g eiermie
- 1 prei
- 2 winterpenen
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 2 schouderkarbonades
- 125 g taugé
- 150 g roze garnalen
- 50 ml sweet chilisaus
- 75 g kroepoek
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Wok
Bereiding:
- Kluts de eieren los en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een klein scheutje olie in een antiaanbakpan. Schenk de eieren erin en bak circa 4 minuten op laag vuur. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Kook de eiermie volgende de bereidingswijze op de verpakking. Spoel koud en laat uitlekken.
- Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan. Snijd het witte gedeelte in halve ringen en het groen in dunne reepjes.
- Schil en rasp de winterpenen.
- Pel en hak de knoflook
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de schouderkarbonaden in dobbelsteentjes.
- Verhit een scheut olie in wok en bak het vlees, knoflook en gember circa 3 minuten. Voeg de prei en wortel toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Voeg de taugé en garnalen toe en bak kort mee.
- Meng de chilisaus erdoor.
- Snijd de omelet in reepjes en meng door de groente.
Dankzij deze truc kan iedereen met stokjes eten.
Serveren:
- Schep de mie op bord en verdeel de groente met karbonades en garnalen erover. Leg de kroepoek erbij.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Waarom het tussen je oren zit dat je gelukkig wordt van ongezond eten en drinken
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Met deze tips van psychologen hou je je goede voornemens langer vol dan tot Quitters Day. En de beloning is groot. -
PREMIUMmet video
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Quiz
Wereld Nutella dag: ben jij een echte Nutella-liefhebber?
Het is vandaag Internationale Nutella Dag. Ben jij een echte Nutella-liefhebber? -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
-
-
Naakt uit eten? Het kan nu in dit restaurant in Parijs
-
Van dit eten krijg je een stralende huid
Zoals inmiddels bekend, kan bepaald eten en drinken bijdragen aan een gezondere en dus stralende huid. Maar wat moet je nu precies tot je nemen en waarom is dit dan zo goed voor je huid? Hier enkele tips op een rij.