Mama Carmens (Spaanse) versie van de Rotterdamse kapsalon is vele malen lekkerder
De Pollepel thuisNieuw in Blijdorp: afhaalrestaurant De Spaanse Moeder van de familie Fontes de Albornoz. Moeder Carmen bereidt er zalige stoofpotjes volgens Catalaans familierecept. En ze bedacht een Spaanse versie van de Rotterdamse kapsalon, maar dan veel lekkerder.
Delen per e-mail
Pal naast La Pizza op het Bentickplein zitten sinds kort wijnbar Walsjerôt en De Spaanse Moeder. De twee pandjes op het Bentinckplein hebben een roemruchte geschiedenis, weet ik als inwoner van Blijdorp. Het waren allebei ooit pizzeria’s, maar zonder klanten. Dat zaakje stinkt, wisten wij als buurtbewoners.
In 2003 werd de buurt ’s nachts opgeschrikt door een enorme explosie, veroorzaakt door een kneedbom
En we kregen gelijk. In 2003 werd de buurt ’s nachts opgeschrikt door een enorme explosie, veroorzaakt door een kneedbom op de achterdeur van een van de pandjes, zo bleek later. Maar daar bleef het niet bij, want een paar maanden later werd de eigenaar vlak voor zijn zaak in koelen bloede doodgeschoten.
Leven in de brouwerij
Het was de eerste en laatste dodelijke schietpartij in het verder zo vredige en belegen Blijdorp. De luiken van de pizzeria’s (een dekmantel?) bleven nog jarenlang gesloten. Tot eind vorig jaar de familie Fontes de Albornoz weer leven in de brouwerij bracht met De Spaanse Moeder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Topkok moest door corona zijn huis verkopen en zit nu weer aan de gehaktbal bij moeder
Topkok Eric-Jan Fransen (52) kookte voor grote namen als prins Claus en schrijver Jan Wolkers. Maar tegenwoordig wordt er voor hem gekookt. Moeders gehaktbal, letterlijk. Om zijn kookstudio in Den Haag overeind te houden, kon hij niet anders dan zijn huis verkopen en weer bij ‘mama’ gaan wonen. -
PREMIUMKoken & eten
Van eenzame snackbar tot fastfood imperium: Zo legden deze broers de basis voor KFC in Nederland
De laatste meters op weg naar hun gouden jubileum zijn net zo pittig als de kippenvleugels die ze braden. Toch brengen coronacrisis en avondklokrellen Michel en Ron de Kok niet uit koers. Want de grondleggers van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland zijn zuinig op hun fastfood-imperium, dat door pa in Rotterdam in gang werd gezet. -
PREMIUM
Ramadan in coronatijd: moslima’s koken warme hap voor daklozen in een gesloten restaurant
Opnieuw kunnen Nederlandse moslims door corona de ramadan niet samen vieren. Maar tien vrouwen uit Amsterdam laten zich daardoor niet uit het veld slaan. -
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Direct naar de ‘bajes’ voor coole cocktails en de beste kipsaté van de houtskoolgrill
De Saté-man en de Dr. runnen sinds 2019 samen Calaboose, een hip eettentje annex cocktailbar in Kralingen. Met Indonesische afhaalgerechten en cocktails uit limonadeflesjes worstelen ze zich door de lockdown. Maar hun kipsaté van de houtskoolgrill is en blijft de lekkerste van Rotterdam. -
Wat Eten We Vandaag: Knoflooknoedels met pittige tempeh
Tempeh is van zichzelf niet zo krachtig van smaak, maar de nootachtige structuur is heerlijk in combinatie met een pikante saus. Deze pittige tempeh wordt geserveerd bij lekkere knoflooknoedels.
-
Albert Heijn kampt met tekort aan voorverpakte kaas
Albert Heijn kampt met leveringsproblemen van haar voorverpakte kazen. Daardoor is er een tekort aan kaas ontstaan in de winkels. Dat geldt zowel voor de fysieke winkels als online. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers. -
PREMIUMvideo
Sanie (23) bezocht alle 173 McDrives van Nederland: ‘Heb honderden kipnuggets besteld’
Sanie Patty (23) tufte, in strijd tegen de coronaverveling, door alle 173 McDrives van Nederland. Hij bestelde overal eten en bewaarde zijn bonnetjes in twee goudgele plakboeken. ,,De lekkerste kipnuggets at ik in Enschede.”