McDonald's maakt Happy Meal iets gezonder
Koken & etenMcDonald's stopt in Nederland voortaan groente of fruit in het bekende kindermenu. Bij hun Happy Meal kunnen kinderen vanaf vandaag iets gezonds kiezen als toetje, zoals meloen of worteltjes.
Delen per e-mail
Het is een kwestie van ouders een handje helpen, zegt Annemarie Swijtink, directeur marketing van McDonald's Nederlands. ,,We zien en weten uit onderzoek dat kinderen te weinig groenten en fruit eten. Wij zijn een familierestaurant en vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen. We hebben uiteraard onderzoek gedaan en verwachten positieve reacties.”
Jaarlijks gaan er 12 miljoen Happy Meals over de toonbank in Nederland. Vanaf vandaag dus standaard met groente en/of fruit erin. Vooral met als doel de hoeveelheid suiker, vet en zout in het kindermenu terug te dringen. Eerder deed de keten zo’n gezondheidsslag al door de cheeseburger niet meer actief aan te bieden in de Happy Meals, net als Chocomel en Fristi overigens.
Wat kinderen aan groente en fruit kunnen kiezen, varieert met de seizoenen volgens Swijtink. ,,Nu zijn meloen en worteltjes aan de beurt.”
Het Danoontje zit dus niet langer als toetje in de rode doos. ,,Omdat we Danone elders in ons assortiment aanbieden, bieden we nu standaard alleen nog groente en fruit aan”, aldus Swijtink. Kinderen die alsnog een Danoontje willen, kunnen dat altijd nog als drankje bij hun maaltijd kiezen.
Fan Adriaan van Binsbergen vroeg ‘zijn’ burgemeester om een McDonald's in het dorp:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pink Moon Milk
Kun jij wel wat ontspanning gebruiken? Maak dan je eigen Pink Moon Milk. De Pink Moon Milk is perfect om te drinken voordat je naar bed gaat, zodat je heerlijk slaapt. -
Wat Eten We Vandaag: Lamsstoof met couscous
De unieke smaak en geur van lamsvlees leent zich uitstekend voor een heerlijke lamsstoof. In deze curry komen alle smaaktonen van het vlees goed naar voren. Onze lamsstoof is licht pittig, bevat veel diepgang door de kruiden en heeft een zoete ondertoon van de abrikozen. -
‘Laat je buren in de koelkast gluren’
Voedsel weggooien? Zonde. Laten we daarom de koelkast voor we op vakantie gaan nog even leegeten. Toch iets over: gun je buren dan je laatste stukje fruit of dat pak yoghurt. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers. -
‘Veggie-kookboek’ in Mierlo: zoon Kevin kookt en mama Monique schildert elk ingrediënt
MIERLO - Een kookboek samen met je zoon maken, hoe leuk is dat? Nou, superleuk, vindt Monique Neven (52) uit Mierlo. ‘Veggies’ is een kookboek geworden met achttien kleurrijke, vegetarische gerechten die grotendeels bedacht zijn door zoon Kevin (22). De illustraties in het boek zijn handgeschilderd door Monique.
-
Koken & eten
Belgen enorm fier op hun frieten
Nederlanders zijn dol op friet, maar de Belgen zijn er nog trots op ook. Sterker, misschien is het wel de friet die het volk juist bij elkaar houdt, meent voedingshistoricus Peter Scholliers. -
Wat Eten We Vandaag: Preitaart met pangasiusfilet
Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant. In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd. -
PREMIUM
Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’