Meneer en mevrouw Hamersma geven fantastische ovengerecht voor kerst: bloemkool, varken en zalm
Terugdenkend aan de rokende keuken van een kookblinde vriend beseft Harold Hamersma: wat fijn dat mijn Karin wél raad weet met ovengerechten.
Nu we in november voor de eerste keer opa en oma zijn geworden (Nora heet ze; 8 pond; dank u) kregen we acuut last van huizenjeuk. Want al wonen dochter, schoonzoon en kleindochter op slechts twintig minuten fietsen, vanwege de vaste oppasdag zou het toch wel handig zijn als we nog dichter in de buurt zouden komen te zitten. Hoe dan ook, we hadden een alibi om ons ongegeneerd op Funda te verlustigen aan property porn. Wat ons tijdens eerdere zoektochten opviel, waren de vele Boeddhabeelden in de Nederlandse huizen. In de tuin, naast de deur, op de vensterbank, in de slaapkamer. In alle soorten en maten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video's
Rookmelders verplicht, maar duizenden huurders hebben er nog geen een: ‘Onbegrijpelijk’
Duizenden huurders hebben nog altijd geen verplichte rookmelder. Dat komt door een tekort aan apparaten en installateurs, maar huurders zijn zelf ook niet allemaal even welwillend. Sommigen weigeren er zelfs één. Onbegrijpelijk, zeggen ze bij de brandweer. -
PREMIUM
Wereldprimeur: de vega varkenshaas is nauwelijks van echt te onderscheiden
Een Nederlands ontwikkelde ’s werelds eerste plantaardige varkenshaas. Een eigentijdse versie van een ouderwets zondagsgerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Tacobowl met bloemkoolrijst
Deze snelle tacobowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het gerecht staat al in twintig minuten op tafel en is een bron van voedzame groenten en peulvruchten. De tortillachips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla met entrecote en pico de gallo
Pico de gallo is een veelgebruikte saus in de Mexicaanse keuken. Deze saus wordt gemaakt van gesneden tomaten en ui en wordt op smaak gebracht met jalapeñopeper en limoensap. Samen met de guacamole en plakjes entrecote heb je een smakelijke tortilla. -
PREMIUMKoken & eten
Tips om lekkerste soep te maken zodat gasten zeggen: ‘Wat ruikt het hier lekker’
Groentesoep, tomatensoep met lettervermicelli, exotische goulash. Nog voor het begrip bestond, had de vader van Harold Hamersma al een ‘signature dish’: soep. Voor lekker eten en drinken moet je bij hem en Mevrouw Hamersma zijn, oftewel kookboekkenner Karin Hamersma.
-
PREMIUM
Dankzij een kwartiertje rennen vliegt de conditie van deze kinderen vooruit én zijn ze rustiger in de klas
Hijgend, puffend en zwetend stuiven de scholieren over het schoolplein: ze zijn al zeker vijf keer de school rond geweest. Drie keer per week rennen ze in een kwartiertje de Daily Mile van zo'n anderhalve kilometer. Met resultaat: leerlingen lopen na drie maanden gemiddeld zo'n vijftig procent harder. -
PREMIUM
Meneer en mevrouw Hamersma over pastei & meer
De herfst is in volle gang, dus ruim baan voor wat mevrouw Hamersma de bereiding van pasteien, terrines, quiches en patés ook wel noemt: vleesbanketbakkerij. -
Tijd voor een nieuwe laptop? Dit is onze favoriet van het moment
We zitten aan het begin van de zomervakantie, maar voor je het weet begint een nieuw schooljaar en heb je een nieuwe laptop nodig. Na wekenlang testen hebben we onze favoriet van circa 900 euro geselecteerd.