M&M-mascottes krijgen make-over om inclusiever te worden
De zes M&M-karakters die in reclamecampagnes van producent Mars de hoofdrol spelen, krijgen een make-over: ze worden inclusiever. Het uiterlijk van de M&M-iconen, door Mars zelf ‘linzen’ genoemd, wordt volgens het bedrijf moderner en hun persoonlijkheden krijgen meer nuance.
De vernieuwde versies van zes karakters - rood, groen, oranje, geel, bruin en blauw, krijgen ook verschillende vormen en maten. Twee karakters worden minder stereotypisch vrouwelijk, meldt het bedrijf. De vernieuwde versie van de groene M&M ruilt haar witte laarzen met hoge hakken in voor sneakers, en de bruine M&M draagt geen stiletto's meer maar lagere hakken.
,,Het is onze ambitie om met verwachtingen te spelen, om grenzen te doorbreken, en om de kleine gelukmomenten in het alledaagse te vieren. Stel je een wereld voor met minder oordelen & meer verbinding & constant gelach", schrijft het bedrijf op haar website. Mars, dat ook de candybars Twix en Snickers maakt, zei dat het extra nadruk gaat leggen op het en-teken in het logo van M&M’s om te laten zien hoe het merk mensen bij elkaar wil brengen.
Aandacht zoeken
Op de website van M&M's heeft iedere ‘linze’ nu een eigen mini-interview. Dat moet een idee geven van het karakter van de snoepmascottes. Groen zegt daarin bijvoorbeeld: ,,Ik denk dat we allemaal winnen als we meer vrouwen zien in leidende rollen, dus ik ben graag de aanmoedigende vriend als ze daarin slagen.”
Sommige marketeers denken evenwel dat Mars hier de boel overdenkt. Allen Adamson, mede-oprichter van marketingbedrijf Metaforce, noemt de make-over een ‘goed idee’, maar ook een voorbeeld van hoe bang marketingbedrijven zijn klanten te beledigen.
Marketingconsultant Laura Ries stelt dat het een manier om aandacht te krijgen is: ,,Ze zoeken naar aandacht en proberen aan te haken bij de trend richting meer inclusiviteit", legt ze uit. ,,Ik denk niet dat er een algemene verontwaardiging was over de seksualisering van de M&M. Het is gewoon een M&M.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Jan (68): 'Energierekening omlaag brengen om rond te komen tijdens mijn pensioen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Jan Zonneveld (68) uit Rotterdam. -
Kan 't goedkoper?
Waarom je bij bananen niet hoeft te wachten op een aanbieding
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: bananen. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt. -
Dermatoloog Soe Janssens: ‘Zonnebrandcrème kan echt ónmogelijk je huidcellen aantasten’
Na een waarschuwing van de Consumentenbond over een drietal zonnebrandcrèmes is er ophef ontstaan over het krijgen van huidkanker door deze crèmes. Dermatoloog Soe Janssens van het Antoni van Leeuwenhoek schept duidelijkheid over de huidziekte en beantwoordt vijf vragen. -
Wat Eten We Vandaag: Amandelkoekjes met chocolate chips en rozijnen
Lactose- en glutenvrij eten en heerlijk genieten van onwijs lekkere koekjes? Probeer dan eens deze amandelkoekjes. Wij maken ze met vegan chocolate chips en rozijnen, maar je kan er bijvoorbeeld ook gedroogde mango of cranberries aan toevoegen.
-
Wat Eten We Vandaag: Baklava
Baklava: een zoete lekkernij van filodeeg en pistachenoten. De vele knapperige laagjes worden aan elkaar geplakt met suikerwater en een vulling van gemalen pistachenoten. Heerlijk als dessert of bij de thee. -
‘Vroeger was het regelmatig: je hebt een huurachterstand, je wordt op straat gezet’
Iemand moet het doen, maar waarom gaan mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? Nederlanders met zo’n baan vertellen over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: deurwaarder Mark Hafkamp (55). -
Wat Eten We Vandaag: Chocolademousse
Deze heerlijke, klassieke chocolademousse maak je met maar vier ingrediënten. Een echt verwenmomentje voor jezelf of een simpele manier om je gasten te verrassen met een lekker toetje van pure chocolade.