PREMIUM
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
de Pollepel thuisAlles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers.
Delen per e-mail
Wie is Jack Bean? Niet de naam van de eigenaar, maar een verwijzing naar het eeuwenoude sprookje Sjakie en de Bonenstaak (Jack and the Beanstalk). Over een arm boerenjongetje dat zijn laatste koe inruilt voor een handjevol bonen. Uit een van die bonen groeit een reusachtige bonenstaak, die Sjakie en zijn chagrijnige moeder bergen gouden muntstukken oplevert.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Opticiens beginnen in crisistijd aan avontuur in de horeca: ‘Anders kak je zo in’
Je moet het maar durven; tijdens de coronacrisis een horecabedrijf opzetten. Andre de Jong en Mirjam Lammerse zien vooral de uitdaging, zoals ze dat hun hele ondernemersbestaan al doen. Als alles volgens planning verloopt opent Brasserie De Schie aan de Kandelaarweg net over de grens van Schiedam-Kethel met Rotterdam rond Kerst. -
PREMIUMVIDEO
Vasten is goed voor darmen en lever: ‘Sla de lunch voortaan over’
Vasten is goed voor de darmen en lever. Zo goed zelfs dat hoogleraar maag-, darm- en leverziekten Maikel Peppelenbosch aanraadt om de lunch voortaan over te slaan. ‘Door meer tijd tussen maaltijden te laten, wordt de darmflora beter en zit je lekkerder in je vel.’ -
reageer
Uniek praktijkexperiment in supermarkten met prijsverhogingen voor ongezonde producten
Als gezonde producten goedkoper zijn of meer opvallen in de supermarkt, kiezen mensen er dan vaker voor? En laten klanten ongezonde producten links liggen als ze duurder zijn? Dat gaan wetenschappers van het Amsterdam UMC een jaar lang onderzoeken in 8 Coop-supermarkten in Nederland. Ze kijken ook of de aanpassingen daadwerkelijk gezondheidswinst opleveren. -
PREMIUMDe Pollepel thuis
In het warme, Parijse wereldje van Louise is alles lief, lekker en très romantique
Petit Restaurant Louise aan de Veerhaven was de winnaar van de Gouden Pollepel 2018/2019. De Franse bistrot van Loesje Tieleman is in coronatijd omgetoverd tot een ‘petit marché’ met afhaalloket. Bij Louise klopt alles, ook haar thuismenu’s zijn tot in de puntjes verzorgd. -
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Direct naar de ‘bajes’ voor coole cocktails en de beste kipsaté van de houtskoolgrill
De Saté-man en de Dr. runnen sinds 2019 samen Calaboose, een hip eettentje annex cocktailbar in Kralingen. Met Indonesische afhaalgerechten en cocktails uit limonadeflesjes worstelen ze zich door de lockdown. Maar hun kipsaté van de houtskoolgrill is en blijft de lekkerste van Rotterdam.
-
Potjes kruiden waar mogelijk glas in zit, illegaal weer in de handel
Potjes met kruiden die vorig jaar uit de schappen zijn gehaald omdat in de potjes mogelijk glas zit, zijn opnieuw op de markt verschenen. Het gaat om kruiden van het merk Verstegen. De potjes zijn kennelijk niet vernietigd, zo blijkt uit een strafrechtelijk onderzoek. -
Wat Eten We Vandaag: Mangokip met kokosrijst
Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten, het is ook absoluut het proberen waard als avondmaaltijd! In dit gerecht serveren we heerlijke mangokip met kokosrijst. -
PREMIUMVraag het ons
Wat betekent de BMI en wat zegt het over je gezondheid?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert Monica Mars, voedingsdeskundige, de vraag: wat is BMI eigenlijk?