Miljuschka wil Rutte strikken en roept haar fans op de premier te bedelven onder berichtjes
Koken & etenTv-presentatrice en -kok Miljuschka Witzenhausen roept haar fans op om de minister-president te bestoken met berichten. Ze wil hem graag interviewen en haar 'bakleger’ kan haar daarbij misschien helpen.
In haar Stories op Instagram riep Miljuschka haar ruim 852.000 volgers op om haar te helpen aan een interview met Mark Rutte. Haar bakleger - zoals ze haar fans noemt - zou een berichtje kunnen sturen naar de minister-president waarin ze hem vragen om in gesprek te gaan met de presentatrice.
De tv-kok en sinds kort ook bladenmaker (haar tweede magazine is net uit) heeft tien afleveringen gemaakt van een podcast met de titel Eetgeheimen. Hierin ontfutselt ze bekende en minder bekende Nederlanders die haar inspireren, hun eetgewoonten. Voor deze podcast interviewde ze onder anderen Eva Jinek, Arie Boomsma en Richard Groenendijk. De cabaretier zei in dat gesprek dat hij, als hij voor de keuze zou staan van ‘nooit meer seks of nooit meer eten’, zou kiezen voor nooit meer seks. ,,Geen twijfel mogelijk.” Eva Jinek eet na uitzendingen graag lekkere snacks. Een halve kilo kaas het liefst. Voor de laatste aflevering van haar podcast ging Miljuschka in gesprek met Peter R de Vries. Hij vertelde zijn dag te beginnen met Brinta als ontbijt. Daar kon hij altijd goed op sporten. ,,Als ik niet genoeg te eten krijg, functioneer ik niet goed.” Daarom deed hij ook na herhaaldelijke verzoeken niet mee aan Expeditie Robinson.
‘Benieuwd hoe hij is opgegroeid’
Haar wens om Rutte te spreken is niet nieuw. Aan het onlangs ter ziele gegane Viva vertelde ze in mei nog waarom ze hem graag zou spreken. ,,Ik denk dat de manier waarop we met eten omgaan behoorlijk verkeerd is. Ik denk dat dat de oorzaak is van veel problematiek in onze maatschappij. Ik ben heel benieuwd hoe hij met eten is opgegroeid en hoe hij er tegenaan kijkt.” Of het al is gelukt? ,,Helaas nog niet", meldt de presentatrice via een appje, maar ze blijft het proberen.
Ze heeft inmiddels duizend andere dingen gedaan, maar voor veel mensen is Miljuschka vooral bekend als cheesecakekoningin. Hier zie je hoe je haar versie maakt met roomkaas en aardbeien:
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Stelletje schept kreeft na kreeft uit de Dinkel, ooggetuige schrikt: ‘Ze gingen ze zelf opeten’
Met een schepnet haalden ze de ene na de andere kreeft uit de rivier Dinkel. Net zolang totdat hun plastic tas volledig gevuld was. Het stel ging ze koken en opeten, tot verbazing van natuurliefhebber Remco Ditmar uit Hengelo, die het tafereel vastlegde. Dat dit helemaal niet mag, leken de kreeftvissers niet door te hebben. -
PREMIUM
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
Ophef om nasi per ‘bezorghelikopter’ in Maleisië: ‘En wij mogen niet naar een begrafenis’
Een maaltijdbezorging per helikopter heeft tijdens de strenge lockdown in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tot grote verontwaardiging geleid. De coronamaatregelen verlammen de stad en onder meer restaurants zijn dicht. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Een goede vegaburger is lastig te vinden, maar dit merk flikt het
Vegetarische hamburgers, dat is voor de hamburgerfan als vloeken in de kerk. Toch groeit het aanbod gestaag en daarmee de enthousiaste fans. Dat maakt ons nieuwsgierig. Op zoek naar de beste ‘nepper’. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen.
-
Restaurant Piet Hein Eek open ondanks faillissement, zoektocht naar nieuwe exploitant
EINDHOVEN - Ondanks een faillissement draait het restaurant van ontwerper Piet Hein Eek op Strijp-R in Eindhoven voorlopig door.Eindhoven -
-
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.”