Amerikanen zijn dol op Heineken. Ook de 0,0-versie doet het goed in de VS. Nederland is binnen de EU de grootste bierexporteur. En de op één na grootste exporteur ter wereld.
Volledig scherm
Amerikanen zijn dol op Heineken. Ook de 0,0-versie doet het goed in de VS. Nederland is binnen de EU de grootste bierexporteur. En de op één na grootste exporteur ter wereld. © Getty Images for Nightclub & Bar

Nederland Europees koploper bierexport, maar België zit ons op de hielen

Nederland is binnen de Europese Unie nog steeds de grootste exporteur van bier. Vorig jaar is voor ruim 2 miljard euro bier geëxporteerd, waarvan 121 miljoen euro alcoholvrij. Met name Amerikanen zijn dol op onze pilsjes, maar ook Belgisch speciaalbier stijgt in populariteit.  

  1. Aline (15) redt leven van man die zich verslikt in restaurant
    PREMIUM

    Aline (15) redt leven van man die zich verslikt in restaurant

    Met wat basiskennis EHBO kan je een mensenleven redden. Vraag dat maar aan de 15-jarige Aline Van den Berghe uit het Belgische Sint-Martens-Latem. Gedreven door adrenaline en met een sterk staaltje koelbloedigheid wist het meisje tijdens een etentje in een restaurant het leven van een man, die aan het stikken was in een stuk vlees, te redden via reanimatie. ,,Ik zou het mezelf nooit vergeven hebben, mocht ik niets gedaan hebben”, zegt Aline.