Nora (29) laat mensen de magie van Marrakech proeven, maar dan middenin de polder
over de tongWe rijden een haast filmisch decor in, zoals ik voor het laatst zag in een oude western. Welkom in de Giessenburgse Graanbuurt. In deze artistieke buurt staat De Tagine: op papier een winkel met Marokkaanse woonaccessoires, maar deze ‘Marrakech Experience’ is veel meer.
Een aangenaam zoete geur van specerijen leidt ons richting opengeslagen deuren, die ons hartelijk lijken uit te nodigen om binnen te stappen in de oosterse wereld van de Marokkaans-Nederlandse Nora Ait Chitt (29). De gastvrijheid is voelbaar.
In deze rubriek gaat culinair journalist Alicia van den Berg op zoek naar onontdekte gastronomische pareltjes in de regio. Ze proeft en beleeft de eet- en drinkbare Drechtsteden. Vandaag beproeft ze De Tagine in Giessenburg.
www.detagine.nl - Doetseweg 43, Giessenburg
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
Wat Eten We Vandaag: Stevige zwarte bonensoep met pompoen en Griekse yoghurt
Zwarte bonen zijn een bron van eiwitten en vezels. Die kun je dus gerust gebruiken als basis van een voedzame maaltijdsoep. -
Wat Eten We Vandaag: Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
De combinatie spitskool, kerrie en ananas klinkt misschien gek, maar is verrassend lekker. Spitskool kun je op verschillende manieren bereiden. Wij kiezen voor wokken, want dan blijft veel van de smaak behouden. -
Receptenwedstrijd
Sticky Mushrooms van Bar Bistro Calypso
De strijd om het lekkerste (vegan) recept is begonnen. Klimaatburgemeester Judith Lammers daagt restaurants uit hun recept te mailen naar 1Aarde040@gmail.com. Elke week komt er een nieuw recept online. De lezers kunnen het maken en later stemmen op de lekkerste.Eindhoven -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg.
-
PREMIUMKoken & eten
Wilco begon ooit een wijngaard met tien wijnstokken en levert nu 10.000 flessen wijn per jaar af
Pal naast de stad voelt het alsof we op het Franse platteland beland zijn. Gekrulde letters ‘Wijngaard Bilderhof’ sieren de poort: of het de ingang van een chique chateau in de Bordeaux betreft. Met een piepend geluid opent het hek... prompt bevinden we ons in een wijngaard! En tóch staan we toch echt op Dordtse grond. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Brownie mugcake met kaneel
Trakteer een ander of jezelf op deze mugcake: een brownie in een mok met een snufje kaneel. Gebruik voor dit recept een mok van 250 ml. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht.