Volledig scherm
© RV Facebook

Nutella in potten van 3 kilo? Deze supermarkt heeft ze (en fans komen van ver)

Ben jij een Nutella-fan? Hou je van grote hoeveelheden? Dan is een 'normale' pot wellicht niet groot genoeg voor jou. De uitbater van een Duitse supermarkt, die sinds kort potten Nutella van 3 kilo in zijn assortiment heeft, is er blij mee. ,,De fans komen van ver."

Volgens de uitbaters van de supermarkt Edeka Raber in het Duitse Neukirchen-Vluyn, op een half uurtje rijden vanaf Venlo, kregen ze regelmatig van klanten de vraag of er geen grotere potten van Nutella beschikbaar waren. ,,Daarom bestelden we deze megapotten voor een speciale actie'', vertelt uitbater Tobias Skiba (33) aan Neue Rhein Zeitung.

Sinds zaterdag zijn de potten van 3 kilo te koop, en dat zorgt voor een stormloop op de winkel, zegt de man. ,,Ze komen zelfs vanuit Dortmund.'' Dat ligt op een uurtje rijden van zijn winkel, ongeveer even ver als vanuit Eindhoven. Vanuit Rotterdam duurt de rit ongeveer twee uur. Tobias Skiba is nu van plan om de choco-emmers permanent in zijn winkel aan te bieden. Ze kosten 29,99 euro.

In Nederland zijn de 3 kilo potten verkrijgbaar bij HANOS, Makro en Metro. Om hier te kunnen winkelen is wel een pas nodig die bedrijven kunnen aanvragen. Her en der zijn de potten ook voor consumenten verkrijgbaar, zoals bij Plus Ton Henst in Best. Daar kosten ze 19,99 euro. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.