Oliebollen met drank van Wendy zijn een hit: na limoncello nu een met Pornstar Martini-smaak
VIDEOHet beste van twee werelden? Oliebollen én alcohol: een perfecte combi, moet Wendy Knubben hebben gedacht. Vorig jaar introduceerde ze al haar oliebol met limoncello. Een enorm succes. Nu verkoopt ze er een met een nieuwe smaak, genaamd: de Martini Pornstar-bol.
,,Hij is écht lekker’’, zegt Knubben, die de nieuwe bollen verkoopt vanuit haar gebakkraam op de Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam. Van de zomer begon ze al met experimenteren. Welke drankbol zou dit jaar de nieuwe hit moeten worden? ,,De vulling is heel lekker. En hij ziet er leuk uit! Er zit een pipetje met prosecco in. Qua smaak lijkt-ie echt op het drankje.’’ In de bol zit onder meer Passoã, vanillewodka en passievrucht, net als in de cocktail Pornstar Martini. Bij de oliebol is de naam omgedraaid.
Pornstar
Knubben twijfelde even over welke naam ze de bol moest geven. ,,Ik dacht eerst Pornstar, maar toen dacht ik: daar moet wel Martini bij staan. Anders klinkt het zo fout, ik heb gewoon een oliebollenkraam hè’’, zegt ze lachend.
Anders klinkt het zo fout, ik heb gewoon een oliebollenkraam hè
Vorig jaar introduceerde ze ook al een oliebol met drank. Toen ging het om de LimonGerso-bol, met in Rotterdam gemaakte likeur. Daar werd de Ready 2 Rumbol aan toegevoegd. Met, de naam zegt het al, een vulling van rum. Ook deze bollen zitten nog in het assortiment.
,,Vooral die met limoncello was een groot succes. Een geintje uit het niks en ik dacht: ik probeer het gewoon. Stonden mensen om 09.00 uur ‘s morgens al bij de kraam om die bollen te kopen! Dat had ik niet zien aankomen.’’ De nieuwste bol is anders van smaak. ,,Hij is niet te vergelijken, deze is zoeter en fruitig.’’
De cocktailvulling wordt er overigens pas ná het bakken in gespoten. ,,Dan blijven de smaak én het alcoholpercentage gewoon goed. Ik bak de oliebol eerst, dan snijd ik hem open en spuit ik de cocktail erin. Het is weer eens wat anders, zo’n drankbolletje!’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoge WOZ-waarde? Die kun je in sommige gevallen ook slim benutten
De nieuwe WOZ-waarde ligt weer in de bus bij Nederlandse huiseigenaren. Deze door de gemeente bepaalde woningwaarde wordt gebruikt in de berekeningen voor diverse belastingen. Vind je de WOZ-waarde te hoog, dan kun je bezwaar maken. Maar je kunt hem ook slim benutten. -
PREMIUM
Door deze veelgemaakte fouten slijt je auto bovenmatig snel
Tijdens de autorijlessen wordt ons vooral geleerd hoe je schadevrij door het verkeer komt, maar niet of nauwelijks hoe je moet rijden om slijtage aan je auto te voorkomen. Als je deze slechte gewoontes afleert, gaat je auto langer mee. -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta. -
Wat Eten We Vandaag: Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
De combinatie spitskool, kerrie en ananas klinkt misschien gek, maar is verrassend lekker. Spitskool kun je op verschillende manieren bereiden. Wij kiezen voor wokken, want dan blijft veel van de smaak behouden. -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.
-
Wat Eten We Vandaag: Vegan appeltaart
Appeltaart, maar dan vegan. In dit recept gebruiken we plantaardige margarine en sojamelk, en dat doet niets af aan de smaak. -
-
-
Video
Dat is smullen: Rotterdamse gebakkraam combineert oliebol met limoncello
Limoncello en een oliebol. Gaat dat samen? Jazeker, zegt Wendy Knubben van gebakkraam Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam-Ommoord. Een oliebol met een vulling van de Rotterdamse, ambachtelijk gemaakte likeur LimonGERSo is daar sinds kort te koop. ,,De mensen die al mochten proeven, vinden het op z'n Rotterdams gezegd, focking lekker.” -
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop.