Hoe lang is de rijst nog goed?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe lang is de rijst nog goed? © Shutterstock

Olijfolie, suiker en zout: zo lang blijft eten in je voorraadkast eetbaar

Koken & etenVoorraadkast puilen vaak uit. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en vervang je dan de hele inhoud? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer geeft adviezen.

De precieze staat van je voorraadkast is vaak een mysterie. Want hoelang gaat zo’n kilo zout eigenlijk mee: oneindig? En wat met dat vergeten flesje tabasco in de hoek en die quasi eindeloze doos maïzena? ,,Het zijn stuk voor stuk droge voedingsmiddelen en die dien je ook droog zien te houden”, zegt professor De Meulenaer. ,,Als zo’n levensmiddel de kans krijgt om water op te nemen, kunnen er zich immers micro-organismen ontwikkelen.”

  1. Supermarkten hopen dat niet iedereen tegelijk komt: 'Kom vooral alleen naar de winkel’
    Koken & eten

    Supermark­ten hopen dat niet iedereen tegelijk komt: 'Kom vooral alleen naar de winkel’

    Gaan we dit weekend massaal boodschappen doen in de supermarkt? De winkels zelf verwachten dat het ondanks de paasdagen niet storm zal lopen. Branchevereniging CBL deed eerder deze week een oproep de boodschappen te spreiden en niet te wachten tot het weekend. Supermarktketens als AH, Jumbo en Lidl constateren dat er de afgelopen dagen al veel is ingeslagen en gaan ervan uit dat een ‘paaspiek’ uitblijft.