Populair op sociale media: pannenkoekensushi (en zo maak je ze zelf)
Koken & etenVeel mensen houden van sushi. En veel mensen houden van pannenkoeken. Als je deze twee favoriete hapjes met elkaar combineert krijg je sushicrêpes, oftewel pannenkoekensushi. Heel makkelijk om zelf te maken.
Een van de eerste restaurants met 'sushi’ van pannenkoeken lijkt een dessertrestaurant in Libanon te zijn geweest, Jessy Juice. Daar stond al een ‘sushiboot’ op het menu tijdens kerstmis 2018. Een sushiboot is een schaal in de vorm van een boot met daarin fraai neergezette sushi van pannenkoekjes en bijbehorende dips.
Sindsdien duiken de hapjes vaker op op sociale media. Video's over sushicrêpes zijn op socialemediaplatform TikTok zo'n 628.000 keer bekeken en op Instagram zijn er bijna 2000 berichten over dit hapje. Je kunt ze net als de Japanse versie met rijst vullen, met daarbij alles wat maar zoet is: fruit, chocolade, snoep en koekjes.
Populair is de banaan, omdat die zo lekker rolt, maar op sociale media zie je ook andere vullingen als marshmallows, M&M’s, bonbons, stukken chocoladereep en ijs. Veel fans maken verschillende soorten die ze samen uitserveren op een groot bord.
Voor iedereen die het nog niet kent: bekijk de video van Eatertainment, waarin een banaan in een chocoladepannenkoek wordt gerold en waarin je nog een handvol andere ideeën ziet voor je eigen boot. De recepten vind je hier.
Meer snelle recepten vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Vorkje prikken in Eindhoven? Deze zaken openden onlangs hun deuren (of moesten ze juist sluiten)
Eindhoven -
Koken & eten
Wat is gezonder: een zoete aardappel of een gewone?
Nederland is gek op zoete aardappelen. We bakken er friet van, poffen ze in de oven of stampen ’m door onze hutspot. Maar hoeveel gezonder is de exotische zoete aardappel in vergelijking met de oer-Hollandse pieper? -
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’ -
Koken & eten
Koolhydraatarme leefstijl lastig? De methode van diëtiste Yvonne is heel simpel en je hoeft niet te tellen
Diëtist Yvonne Lemmers richt zich met haar methode en haar boeken al jaren op koolhydraatarm eten. Met succes: ze verkocht in totaal al zo'n 150.000 boeken en ze heeft tal van verhalen van fans die afvallen. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
-
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
-
-
-
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische wok met glasnoedels
Een vegetarische wok met veel groenten die ideaal is voor een doordeweekse dag, want je zet dit gerecht al in 20 minuten op tafel. Wokken is trouwens gunstig, door groenten kort te wokken behoud je zoveel mogelijk vitamines.