Ramen is heel populair geworden.
Volledig scherm
Ramen is heel populair geworden. © Getty Images

Ramen groeit nog steeds in populariteit: ‘Europeanen denken vaak: huh, wat eenvoudig’

Koken & EtenVijf jaar geleden waren ze op één hand te tellen: ramen-restaurants. Nu wordt de Japanse soep, bekend om zijn spettergevaar, in heel Nederland geserveerd. Eén verklaring voor de opmars van de slurpnoedels volgens het jubilerende Takumi: ‘Ze scoren op social media.’

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?