Restaurant Bizar-Bazar: Oost ontmoet west in een Arnhemse kerk
over de tongDe lutherse kerk is omgetoverd tot een oosterse bazar, met behoud van het kerkorgel. Arnhem is met Bizar-Bazar een prachtlocatie rijker.
Score: 7,5
Beoordeling: Voorgerecht: 7, Hoofdgerecht: 7, Nagerecht: 7, Bediening: 7,5, Ambiance: 9, Prijs/kwaliteit 7,5.
De rekening: (2 personen, 3 gangen)
Zalm €9, Bisque €9, Eendenborst €19, Dagvangst €21, Couscous €7, Wijn 4x €18,80, Muntthee €3,50, Espresso €2,50.
Totaal €89,80.
Bizar-Bazar Ir. J.P. van Muijlwijkstraat 19A, Arnhem.
Als in een smal straatje in Marrakech, zo begint de zoektocht naar Bizar-Bazar. Het steegje, nu nog vol steigers, buigt af naar een gigantische open ruimte. De voormalige kerk dus.
Oost ontmoet west, denk ik meteen. De sfeer is een oosterse, maar we zijn in de voormalige lutherse kerk. De zwevende hotelkamers en de oosterse beschilderingen van het dak lijken op voorhand te botsen met de typische kenmerken van de sobere kerk, maar het is vooral een ruimte met allure en stijl. One of a kind, heet dat. Alvast een hoog rapportcijfer voor de ambiance dus.
Het restaurant is wel leeg. De barman maakt een praatje vanachter zijn ovale bar, dat als een baken van licht in de kerk staat. Hij zegt eigenlijk niet goed te weten voor welke type Arnhemmer Bizar-Bazar nu eigenlijk is.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu light
Tiramisu is het favoriete toetje van velen en met reden. Wij maken deze lichtere variant met slechts vier ingrediënten: eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa.
-
Wat Eten We Vandaag: Kip met oosterse saus
Dit gerecht met kip in oosterse saus, groenten en cashewnoten is makkelijk te maken zonder pakjes en zakjes. Daarnaast is het ook nog eens een budgetrecept. Lekker voor de smaak en de portemonnee. -
-
-
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.