Restje kip, tortilla's, honing of uien over? Zo maak je van een kliekje een heerlijk maal
met videoEten weggooien is zonde, nu meer dan ooit. Als je een restje overhoudt, kun je er vaak nog iets heel lekkers van maken. Vijf voorbeelden van koken met kliekjes met kip, uien, versuikerde honing en tortilla’s.
Iets over van je avondmaal? Zonde om weg te gooien. Er belandt al genoeg in de prullenbak. En voeding is al duur genoeg. Het Voedingscentrum heeft veel tips om te zorgen dat je minder overhoudt.
Een voor de hand liggende tip is gewoon niet te veel inslaan en maken. Maar het is ook handig om meteen te bedenken hoe je die andere helft van de bloemkool die je voor je diner gebruikte de volgende kunt omtoveren tot iets heel anders (een soep bijvoorbeeld). Verrassende tips vind je in de video's hieronder.
Tortilla’s over? Maak er deze lekkere lunch van:
Rode uien die beginnen uit te lopen? Maak er uiencompote van:
Versuikerde honing? Zo maak je er repen van:
Kip over? Zo maak je er pasteitjes van:
De tips voor recepten van het Voedingscentrum vind je hier.
Eten weggooien? Dat is zonde. Ouders van Nu zet tips op een rijtje hoe je je kind bewust maakt van het belang van zorgen voor het milieu.
Bovenstaande video's verschenen eerder op deze site in de serie Koken met Kliekjes. Meer tips met restjes vind je in de video's hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Een havermoutontbijt zorgt voor een energieke start van de dag. Havermout is namelijk een bron van eiwitten, vezels en ijzer. Dankzij de gebakken banaan krijgt het ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde avocado caprese
Deze gegrilde avocado is gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum: een salade caprese. Leuk om te serveren als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch. -
Koken & Eten
Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteerde de zes gekste combinaties
Hou jij van gekke combinaties als je iets lekkers smikkelt? Brood met chips of mandarijnen met mosterd? Eke Bosman test al jaren snacks in ons land en koos voor deze site snacks die bizar klinken maar vaak verrassend lekker zijn. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
-
-
PREMIUM
We gooien elke dag 700.000 broden weg, maar je kunt ze prima recyclen: ‘Mijn zoon vroeg: papa, waarom stuur je dat brood niet naar Afrika?’
WAGENINGEN - Elke dag worden in ons land 700.000 broden te veel gebakken. En aangezien niemand van oud brood houdt, worden die broden vermalen tot veevoer of weggegooid. Zonde, vinden ze in Wageningen. Drie bakkers hebben iets bedacht om vers brood te kunnen bakken met oud brood. Wel zo goed voor het milieu. -
PREMIUMKoken & Eten
Geen vlees eten echt niet ongezond, zegt deze diëtist: ijzer zit ook in boerenkool en spinazie
Voor veel mensen is januari hét moment om gezonder en bewuster te gaan eten, met meer groenten en minder vlees. Lobke Faasen, plantaardig diëtist, vertelt hoe je dat aanpakt.