Risotto in gevaar: dit is de reden dat deze rijst uit de supermarkt verdwijnt

Koken & EtenHet noorden van Italie wordt geteisterd door extreme droogte. In sommige delen is al vier maanden niet of nauwelijks neerslag gevallen. Met grote gevolgen voor de landbouw in het gebied. 

 1. Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
  Koken & Eten

  Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’

  Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn.
 2. Stad krijgt concurrentie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasserdam’
  Koken & Eten

  Stad krijgt concurren­tie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasser­dam’

  Ineens was het overal druk in de stad. Elke kroeg zit vol, je kan niet meer reserveren in je favoriete restaurant en je staat weer ouderwets in de file op weg naar het centrum. Maar waarom zou je de stad in gaan als je ook gewoon in de buurt gezellig kan borrelen of goed kan dineren, redeneert foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer. ‘De goede horeca uit de stad neemt steeds meer de wijk naar de regio.’