Robin vernoemde een tosti naar minister Grapperhaus en de minister hapte
Koken & etenBerry's Lunchroom in Rotterdam vernoemde een tosti naar Ferdinand Grapperhaus en nodigde de minister uit langs te komen. Dat beloofde hij. Gisteren stond hij in de zaak van Robin Achterkamp aan de Kratonkade. ‘Een man van zijn woord.’
Robin Achterkamp heeft meer soorten tosti's op zijn kaart staan. Maar de special van deze week was een heel bijzondere: Tosti Ferdinand Grapperhausgemaakte tonijnsalade. Met Ierse cheddar op bruin landbrood. ‘Crimineel lekker!’ zo luidde de aanbeveling op het schoolbord.
‘Jij bent de special deze week! Net als jij dwars door zee en wars van kapsones. En niet te vergeten crimineel lekker!’ schreef Achterkamp afgelopen dinsdag op zijn Instagram- en Facebookpagina. Met de toevoeging: ‘@hugodejonge en @klaasdijkhoff zijn er al ministers jaloers op het feit dat ze geen tosti zijn?’
Minister Grapperhaus zag er de lol wel van in. Hij antwoordde: ‘Dag Berry, ik weet niet waar je precies zit lunchroomtechnisch gezien, maar als het ergens is waar ik binnenkort ben dan reserveer ik nu vast een tosti met mijn naam. Ierse cheddar is wel mijn ding! Smaakvol maar niet makkelijk. En bruin landbrood is gezond en stevig. Kortom!’
Overigens is Berry niet de eigenaar van de zaak. De lunchroom is vernoemd naar de hond van Achterkamp, een blonde labrador retriever.
De minister gaf, toen hij zijn agenda had gecheckt en in de buurt was, zijn bestelling door. ‘Berry. Donderdag ben ik bij de Politie in Rotterdam. Ik zorg dat ik 14.15 uur bij je langskom. Ik betaal uiteraard voor de tosti en een glaasje spa rood. Moet wel om 14.30 door. Deal?’
Achterkamp stemde in en beloofde te zorgen voor een vlotte bediening, waarop Grapperhaus er meteen eentje voor zijn chauffeur bestelde. Komt voor elkaar, beloofde de lunchroomeigenaar. Hij kwam gistermiddag inderdaad opdagen en poseerde voor een foto met Achterkamp.
‘Dit is toch mooi! Een man van zijn woord, zoals we al dachten. @ferd.grapperhaus bedankt voor het bezoek, het moreel is weer opgekrikt!’ Op Twitter prijst ‘Rox’ de minister en plaatst de berichten van de lunchroom door. ‘Waarom The Ferd nog steeds een baas is.’
Drie weken geleden was Klaas Dijkhoff een tosti: Kaas Dijkhoff. De fractievoorzitter van de VVD ging alleen op de verkeerde dag langs, meldde hij later op Instagram, want de Rotterdamse zaak was dicht. Helaas pindakaastosti, verzuchtte hij toen.
Opgepikt
Het was een leuke actie, vertelt Achterkamp aan de telefoon. ,,Tijdens de coronatijd waren we 2,5 maand dicht, waardoor we tijd hadden om dingen te verzinnen. Normaal zijn we veel te druk. Het begon met Klaas Dijkhoff en dat werd zo goed opgepikt door hem, dat we dachten: dat gaan we vaker doen.”
Hij was super. Het maakte de dag helemaal
Dat Grapperhaus inderdaad een bestelling zou plaatsen, had hij totaal niet verwacht. ,,Ik dacht: we zien het wel. Achteraf besef je wel, het zijn politieke figuren, die vinden het ook leuk. Maar ik had niet gedacht dat ze langs zouden komen. Het bericht werd ook vele malen meer geliket dan normaal, ook door bekende mensen, zag ik.”
Ook al was het maar een kwartiertje, er was tijd voor vragen. ,,Hij was heel geïnteresseerd. We moesten natuurlijk zorgen dat alles klaar zou staan, maar dat ging allemaal prima. Hij wilde nog een filmpje opnemen, dus dat zal ook nog verschijnen een dezer dagen. Ik voelde me beetje overvallen, maar hij was super. Het maakte de dag helemaal.” Er komen meer bekende mensen aan de beurt, belooft Achterkamp. ,,Ik heb er paar in gedachten, maar die houd ik nog even voor me.”
Ook lekker, een crunchy tosti met avocado:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde zoete aardappel met halloumi
Kaas grillen op de barbecue - kan dat? Jazeker. In dit recept maken we gebruik van halloumi, een kaassoort die gebakken of gegrild kan worden zonder dat het smelt. De halloumi wordt gecombineerd met ui en zoete aardappel. Een geslaagd vegetarisch barbecuegerecht. -
Picnic-topman: ‘Misschien doen onze melkboerrondjes iets aan eenzaamheid’
Deze bijzondere tijd heeft gezorgd voor een definitieve doorbraak van het online boodschappen doen. Websuper Picnic komt handen tekort om de toegenomen vraag aan te kunnen. Oprichter Michiel Muller (55) over het pakken van het moment. -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Koken & eten
Brood bakken met zuurdesem enorm in trek: ‘Ik heb een oor!’
Brood bakken steeg enorm in populariteit toen iedereen aan huis gekluisterd was de afgelopen maanden. Er kwamen veel thuisbakkers bij die aan de slag gingen met zuurdesem. Het mysterieuze goedje heeft inmiddels veel mensen in de greep. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat.
-
Pizzaketen Domino’s vertrekt uit Italië wegens gebrek aan klanten
Domino’s Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza’s van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het Amerikaanse pizzabedrijf daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino’s in Italië hebben hun deuren gesloten. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden. -
Wat Eten We Vandaag: Kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes
Deze kippenbout marineren we in olie met pikante kruiden en garen we zachtjes in de oven. Gegarandeerd dat je stukje vlees op die manier lekker mals blijft. De kippenbout combineren we met krieltjes en gebakken groenten.