PREMIUM
Roos werd veganist (en ze is lang niet de enige): ‘Zeker in Randstad makkelijk om plantaardig te eten’
In de supermarkt, in restaurants, in je favoriete koffiezaak: veganistische producten, gerechten en lekkernijen winnen terrein. Hoe ingewikkeld is zo'n plantaardige levensstijl? ,,Sommige mensen denken echt dat je alleen gras eet.’’
,,Voor mij is het echt een ethische keuze’’, vertelt de Rotterdamse Roos Haverman (27) over haar switch van een vegetarische naar een veganistische levensstijl. ,,Die paar minuten zintuiglijk genot bij het eten van een dierlijk product wegen voor mij niet op tegen het leed wat erachter schuilgaat. Zeker niet nu er zoveel alternatieven zijn.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lissy en Pascal hebben niet één, maar twee banen: ‘Mensen verklaren me voor gek’
Voor het geld doen ze het niet. Dat kunnen ze makkelijk met één baan verdienen. Toch houden Pascal de Vos (37) en Lissy Cornelissen (23) er nóg een baan op na. Sommigen verklaren hen voor gek. Zelf zijn ze juist gelukkiger met twee banen. -
PREMIUMMet video
Populaire TikTok-chef zet eindelijk masker af: ‘Nooit verwacht dat het zover zou komen’
Wat uit nieuwsgierigheid begon, is ondertussen beter een uit de hand gelopen hobby te noemen. De 30-jarige chef Robin is met zijn razend populaire kanaal Haagschekeuken een vaste waarde op TikTok. Hij verscheen jaren anoniem, maar nu heeft hij eindelijk zijn gezicht onthuld. ,,Een lach op het gezicht van mijn maatjes toveren is meer waard dan wat dan ook.” -
PREMIUM
Gratis boodschappen in tuin van Marijn worden soms ’s nachts opgehaald: ‘M’n hart breekt van zoveel schaamte’
In de voortuin van Marijn Iwema staat een voorraadkastje met gratis boodschappen. Het idee was voedselverspilling tegengaan, maar de bewaarplaats blijkt vooral een uitkomst voor mensen die in stille armoede leven. ,,Soms worden levensmiddelen midden in de nacht opgehaald. Mijn hart breekt van zoveel schaamte.” -
Wat Eten We Vandaag: Baked Banana
Na een heerlijke barbecue is er altijd nog een gaatje over voor een dessert. Dit recept bereid je op de barbecue en ontleent zich uitstekend om naar eigen smaak in te vullen. Maak bijvoorbeeld een vulling van karamel of voeg mini-marshmellow toe voor een s’mores effect. -
Wat Eten We Vandaag: Griekse souvlaki van varkenshaas met fetasaus
Souvlaki en feta kennen we uit de Griekse keuken en vormen samen een smakelijke combinatie. De warm kruidige smaak van de souvlaki gaat goed samen met de licht-zure romigheid van feta. In dit recept maken we van de feta een saus voor bij de souvlaki.
-
Koken & Eten
Appels, peren en druiven doen het goed, maar extreem weer maakt komende maanden wel ‘spannend’
Nederlandse telers van appels en peren verwachten in het najaar ongeveer evenveel kilo's te oogsten als vorig jaar. Wijnboeren zijn eveneens tevreden. Het wordt nog wel spannend, melden de ondernemers. Want de droogte, de hitte, hagelbuien en ongedierte kunnen nog roet in het eten gooien. -
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan.