PREMIUM
Sans Frou Frou is superleuk, maar ga hier alsjeblieft niet eten
De Gouden Pollepel‘Zonder franje, geen gedoe’, is het motto van dit knusse Fransige zaakje vlak achter het Centraal Station. Je kunt heerlijk eten bij Sans Frou Frou, maar dat heeft u niet van mij. Sterker nog: u moet het meteen weer vergeten.
Lange tijd was dit pand het domein van Thais restaurant Blue Mekong. De pot met bananenschuimpjes op de bar knipoogt naar dat verleden. De zaak is charmant-nonchalant ‘omgefranst’. Tussen posters voor bier of champagne en een opgezet konijn staan kamerschermen met prachtige gebloemde stof - stijlvolle anderhalvemeterhandhavers. Het servies is op de rommelmarkt bij elkaar geshopt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Croque monsieur is een typische Franse tosti met bechamelsaus. Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant door de toevoeging van camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven. -
PREMIUMKoken & Eten
Huur een foodtruck of een oesterman: zo krijgt bij je feest thuis een festivalgevoel
Van oesterman tot cocktailshaker: zeven ideëen om flink uit te pakken voor een zomers buitenfeest. Laat een foodtruck voorrijden of huur een dj: zo zorg je ervoor dat jouw party een knalfeest wordt – en dat kan ook zonder lawaai. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Koken & Weten
Leontien overwon haar visfobie: ‘Thuis huilde ik hard van opluchting en ongeloof’
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kun je bang zijn voor voeding en hoe kom je daarvan af? -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier?
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUMDe gouden pollepel
Toffe groenten en cocktails uit blik: Williams Canteen is een stadskantine die naar meer smaakt
Toen ik na maanden afwezigheid de Sambalman weer op zijn brommertje door de Witte de Withstraat zag rijden wist ik: het kan weer. De recensies voor de Gouden Pollepel gaan weer van start. De eerste is gelijk een voltreffer. -
PREMIUMDe gouden pollepel
Tussen kunst en catering bij Art & Dining in het Dordrechts Museum
Kunst maakt hongerig. Bij een recent bezoek aan het Dordrechts Museum stapte ik het museumrestaurant Art & Dining in voor een natje en een droogje. Daar vroeg ik me af: waar moet een goed museumrestaurant aan voldoen?