Schrobben en boenen niet nodig: zo krijg je je gourmetstel schoon voor de feestdagen
Koken & etenGourmetten met de feestdagen is populair in Nederland. Maar hoe krijg je de volgende ochtend dat gourmetstel weer schoon? Jet van Nieuwkerk geeft een stappenplan om het apparaat weer spic en span te krijgen.
Je grillplaat nog vies van vorige keer? Zo krijg je alles ruim op tijd schoon voor je aan tafel schuift straks.
1. Meteen schoonmaken
Het vergt enige discipline, maar maak na het gourmetten meteen je gourmetstel schoon. Als je wacht tot de volgende dag gaat alle viezigheid er moeilijker vanaf en gaat je huis stinken. Wel eerst even uitzetten natuurlijk. Haal met een stuk keukenpapier het overtollig vet en vuil weg. Daarna kun je gemakkelijk met een lauwwarm doekje en wat schoonmaakazijn het gourmetstel schoonmaken.
2. Pannetjes in de vaatwasser
Naar die vieze pannetjes hoef je niet meer om te kijken. Die kunnen gewoon de vaatwasser in.
3. Grillplaat 's nachts laten weken
De grillplaat hoef je niet te schrobben en te boenen. Doe de grillplaat in een plastic tas of vuilniszak met wat sop en ammoniak en laat hem een nacht buiten weken. De volgende ochtend kun je hem gemakkelijk afspoelen en is je grillplaat weer zo goed als nieuw.
Je grillplaat langer mooi houden? Dat kan. Door voorzichtig te doen met de antiaanbaklaag op de grillplaat houd je je gourmetstel langer goed. Gebruik géén schuursponsjes of ovenreinigers, anders plakt al je eten de volgende keer aan je grillplaat.
Dit artikel verscheen al eerder op deze site 20 december 2020.
Bekijk hier alle video's uit onze serie Gourmet met Jet:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
Toe aan een makkelijke AVG-maaltijd? Kies dat voor dit lekkere recept, waarbij de oven het meeste werk doet. De aardappeltjes worden lekker krokant vanbuiten, terwijl de binnenkant zacht blijft. Heerlijk in combinatie met de runderchipolata worstjes en broccoli. -
PREMIUM
Duitsers moeten steeds minder hebben van hun oer-eigen worst
De toekomst van de oer-Duitse curryworst is in gevaar. Op bijna iedere hoek van de straat is de lekkernij te verkrijgen, maar Duitsers eten steeds minder vlees. Worstenverkopers zien verkopen dalen: ‘Ik zou vegetarische worsten verkopen, als ik nu opnieuw zou beginnen.’ -
Wat Eten We Vandaag: Tomaten uit de oven met tonijn en feta
Gevulde tomaten zijn een leuke variatie op de gevulde courgette of aubergine. De vleestomaten die we gebruiken hebben een volle smaak en zijn ideaal qua formaat om te vullen met je favoriete ingrediënten. -
Wat Eten We Vandaag: Rabarber compote
Rabarber is zurig en aards van smaak. Met de toevoeging van sinaasappel en kardemom wordt de smaak zoeter en frisser. Compote is een heerlijke toevoeging om door de yoghurt te roeren of om in gebak of op brood te gebruiken.
-
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
-
-
-
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit. -
PREMIUM
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun.