Schrobben en boenen niet nodig: zo krijg je je gourmetstel schoon voor de feestdagen
Koken & etenGourmetten met de feestdagen is populair in Nederland. Maar hoe krijg je de volgende ochtend dat gourmetstel weer schoon? Jet van Nieuwkerk geeft een stappenplan om het apparaat weer spic en span te krijgen.
Je grillplaat nog vies van vorige keer? Zo krijg je alles ruim op tijd schoon voor je aan tafel schuift straks.
1. Meteen schoonmaken
Het vergt enige discipline, maar maak na het gourmetten meteen je gourmetstel schoon. Als je wacht tot de volgende dag gaat alle viezigheid er moeilijker vanaf en gaat je huis stinken. Wel eerst even uitzetten natuurlijk. Haal met een stuk keukenpapier het overtollig vet en vuil weg. Daarna kun je gemakkelijk met een lauwwarm doekje en wat schoonmaakazijn het gourmetstel schoonmaken.
2. Pannetjes in de vaatwasser
Naar die vieze pannetjes hoef je niet meer om te kijken. Die kunnen gewoon de vaatwasser in.
3. Grillplaat 's nachts laten weken
De grillplaat hoef je niet te schrobben en te boenen. Doe de grillplaat in een plastic tas of vuilniszak met wat sop en ammoniak en laat hem een nacht buiten weken. De volgende ochtend kun je hem gemakkelijk afspoelen en is je grillplaat weer zo goed als nieuw.
Je grillplaat langer mooi houden? Dat kan. Door voorzichtig te doen met de antiaanbaklaag op de grillplaat houd je je gourmetstel langer goed. Gebruik géén schuursponsjes of ovenreinigers, anders plakt al je eten de volgende keer aan je grillplaat.
Dit artikel verscheen al eerder op deze site 20 december 2020.
Bekijk hier alle video's uit onze serie Gourmet met Jet:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Restaurant en hotel Piet Hein Eek failliet: ‘Het is een bijzonder heftige en uitdagende tijd’
EINDHOVEN - Het restaurant en hotel van ontwerper Piet Hein Eek op Strijp-R in Eindhoven zijn failliet verklaard. Na een duik in de cijfers is Eek tot de conclusie gekomen dat het hem niet gaat lukken om de schuld weg te poetsen die is ontstaan tijdens corona.Eindhoven -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Gelderse morenstamp
Vroeger werden pastinaken ook wel ‘moren’ genoemd, vandaar de benaming voor dit recept: Gelderse morenstamp. In de Achterhoek en andere delen van Gelderland wordt pastinaakstamppot nog regelmatig zo genoemd. -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk.
-
Zwitserse berg mag niet meer worden afgebeeld op chocoladereep Toblerone
De herkenbare verpakking van een Toblerone-chocoladereep zal er binnenkort anders uitzien. De Zwitserse berg Matterhorn mag er namelijk niet meer op worden afgebeeld, melden Zwitserse media. -
-
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUM
Biergarten opent binnenkort op Strijp-S in Eindhoven
EINDHOVEN – Het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven heeft er binnenkort een nieuwe publiekstrekker bij. Biergarten is de naam van het horecaconcept dat naar Eindhoven komt en in Rotterdam al tien jaar succes boekt.Eindhoven