PREMIUM
Sija-Anna en Gert moeten van wijnvoorraad af: de kelder zit propvol en nieuwe wijn komt eraan
Een wijnmakersechtpaar uit Rumpt vreest door corona met een voorraad van 4500 flessen te blijven zitten, maar er gloort hoop.
Sija-Anna (1950) en Gert Hemelaar (1948) zitten met de handen in het haar. De wijnkelder van hun Wijngaard de Rijsakker in Rumpt is tjokvol en er moet plaats worden gemaakt voor de oogst van 2020. Die zit nu nog in vaten, maar schreeuwt erom gebotteld te worden en een plekje in de kelder te krijgen. Daar moeten de duizenden nieuwe flessen in alle rust op smaak komen. Een ruimteprobleem dus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue. -
Video
Dit is het beste bier van Nederland: ‘Wijnachtig, geïnspireerd door de natuur en op hout gerijpt’
Nevel Meander is het beste biertje van Nederland. Tijdens een livestream op Facebook is de Mitra Award ‘het Beste Bier van Nederland 2021’ zojuist uitgereikt aan de Nijmeegse makers ervan. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUMKoken & eten
Nederland is rosé-volk geworden: ‘Laat je niet in de luren leggen door de kleur’
Nederland is met enorme snelheid een van de belangrijkste rosélanden voor Franse wijnboeren geworden. De export van de lichtroze wijn van Frankrijk naar Nederland is sinds 2009 bijna vertienvoudigd. De groei wordt door corona nog eens extra aangejaagd.
-
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen.