Volledig scherm
PREMIUM
Omar Dahak, chefkok en eigenaar van De Boterlap © Henri van der Beek

Terrassentest: ‘In Amsterdam flikkeren ze je bestelling vaak op tafel’

Koken & etenChefkok en restauranteigenaar Omar Dahak bezocht samen met Gert Boonen terrassen voor de Misset Horeca Terras Top 100. Ze weten waar ze over oordelen; zelf wonnen ze de prijs twee keer. ,,Een bezoek aan een terras moet voelen als een warme deken.”

,,Het beste terras van Nederland is niet per se het mooiste terras. Het is een heel goed terras. Dus als ik aan kom lopen, let ik wel op de stoelen, de tafels, de aankleding. Maar het belangrijkste is de bediening. Heeft de dame op het terras me gezien? Ah, ze geeft me een knipoog, ze weet dat ik er ben. Ze is nog even bezig, maar dan komt ze meteen naar me toe, maakt een praatje, neemt automatisch een glaasje water mee bij de espresso die ik bestel en houdt aandacht voor mij en haar andere gasten.”