Theo kan niets in de keuken, 49 jaar lang werd er gekookt door zijn vrouw. Totdat zij overleed
Koken & EtenStel je bent een jaar of tachtig en je vrouw heeft jarenlang voor je gekookt, en ze valt ineens weg. Voor mannen die nog nooit de piepers hebben op hoeven zetten, is er in Ommoord Het Koken voor Kerels in het Huis van de Wijk. En dat is mateloos populair onder de zeventigplussers.
,,Wat is dat?’’ Fred Kok, de chef-kok (75) van het Koken met Kerels fronst zijn wenkbrauwen. ‘’Dat?’’, vraagt hij terwijl hij naar een stuk fruit wijst dat voor hem op tafel ligt. Voor een van deelnemers is het een gloednieuwe fruitsoort. ,,Dat is een mango.’’ De 71-jarige deelnemer pakt de tropische vrucht op alsof het zijn nieuwe schat is.
Theo Bezemer (71) heeft nog nooit eerder in de keuken hoeven staan, maar liefst 49 jaar lang werd er voor hem gekookt door zijn vrouw. Totdat afgelopen zomer zijn geliefde ineens overlijdt. ,,Deze cursus is voor mij een noodzakelijk kwaad. Ik kan echt helemaal niks’’, vertelt hij terwijl hij munt staat te snijden. ,,Ik weet niet eens of ik de steel ook moet snijden, maar ik hoor net dat alleen de blaadjes moeten.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Receptenwedstrijd
Jungle Café maakt wrap met doperwtenspread en plantaardige zallum
EINDHOVEN - Het Jungle Café aan de Edisonstraat 21 is een vegan en kindvriendelijk café voor koffie, ontbijt, lunch, maar ook catering. Voor de vegan receptenwedstrijd maakte de chef een wrap met doperwtenspread en plantaardige zallum.Eindhoven -
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten. -
PREMIUMKoken & Eten
Frank (48) viel 50 kilo af met ‘boerenverstand’ én gaat niet meer jojoën
Van 146 naar 94 kilo, met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd 50 kilo. En voorgoed, zo vermoedt hij. ,,Ik voelde me een wandelende tijdbom.”
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
-
-
Koken & Eten
Wat doet een sapkuur met je lichaam?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: wat doet een sapkuur met je lichaam? -
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem.