Coca-Cola en Tictac werkten samen met het maken van een snoepje.
Volledig scherm
Coca-Cola en Tictac werkten samen met het maken van een snoepje. © Coca-Cola

Tic Tac stopt de kersensmaak van Coca-Cola in snoepje

Twee grote merken hebben samengewerkt om samen een snoepje te maken. De smaak van Coca-Cola Cherry zit nu in Tic Tac. Het snoepje zal in zeventig landen verkrijgbaar zijn. Maar niet in Nederland.

Dat hebben The Ferrero Group (eigenaar van Tic Tac) en Coca-Cola bekendgemaakt. Het is een combinatie van een frisse mintsmaak met de smaak van de bekende frisdrank.

De twee merken passen goed bij elkaar, zo melden de bedrijven, omdat ze bekend zijn over de hele wereld en de producten zo geschikt zijn om te delen. De snoepjes zullen in drie verpakkingen verkrijgbaar zijn. Nederlandse fans die de snoepjes wil uitproberen, zullen daarvoor de grens naar België over moeten, want in ons land zijn ze niet te koop. 

Fans in het buitenland reageren verheugd. Twee favoriete smaken bij elkaar, jubelt een Roemeense Facebookgebruiker Ana Maria die ze al proefde. ,,Een droom die uitkomt,” aldus de Tic Tac-fan. In Frankrijk zijn Coca-Colafans hard op zoek naar winkels waar ze te koop zijn. ,,Ik heb ze nodig", aldus Julio Italo Paz. Net als Steve Massey, die meteen een vraag stelt aan medefans. ,,Kan iemand ze naar Canada sturen voor me?” 

Kinderen die niet willen eten kunnen hun ouders tot grote wanhoop drijven. Professor Heymans weet raad. Je mag niet verwachten dat een kind van de één op de andere dag zijn bord altijd leeg eet, maar met een speelse sturing kom je al een heel eind, zo legt hij uit in deze video: