PREMIUM
Tips om lekkerste soep te maken zodat gasten zeggen: ‘Wat ruikt het hier lekker’
Koken & etenGroentesoep, tomatensoep met lettervermicelli, exotische goulash. Nog voor het begrip bestond, had de vader van Harold Hamersma al een ‘signature dish’: soep. Voor lekker eten en drinken moet je bij hem en Mevrouw Hamersma zijn, oftewel kookboekkenner Karin Hamersma.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video
Met deze simpele truc heb je geen last van uiengeur aan je handen
Veel maaltijden beginnen met het snijden van een ui. Nadeel: de geur gaat aan je vingers zitten. In deze aflevering van Keukenheks zie je hoe je dat oplost. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
Wat Eten We Vandaag: Appel kwarkbollen
Doordat er aan de kwarkbollen geen boter en suiker wordt toegevoegd, bevatten ze minder calorieën dan gebakjes. De kwarkbollen zijn lekker voor bij de koffie of thee, maar je kunt ze ook meenemen naar werk of school.
-
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
-
-
PREMIUM
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
PREMIUMVideo
Steak met goud: bij Salt Bae betaal je grof geld voor diner, maar nieuwe kok vangt 14 euro per uur
Zijn restaurants staat bekend om zijn extreme prijzen en vormen magneten voor rijke en bekende mensen. De Turkse vleesmagiër ‘Salt Bae’ (38) opende twee maanden geleden een restaurant in Londen en vertrekt nu naar Saudi-Arabië. Hoe een mijnwerkerszoon zich ontpopte tot een fenomeen.