Tortilla's over? Dit kun je ermee maken
In de serie 'Koken met kliekjes' laten we zien hoe je restjes omtovert tot een nieuw gerecht. Maak je dus geen zorgen meer over etensresten na een avond tafelen met vrienden of familie, je kunt er meer mee dan je denkt.
Vandaag laten we zien wat voor lekkere maaltijd je kunt maken met overgebleven tortilla's.
Ingrediënten:
- 2 rode bieten
- 1 ui
- 1 handje spinazie
- 1 el olijfolie
- 75 g geitenkaas
- 75 g mozzarella
- Overgebleven tortilla's
Bereidingswijze:
- Kook de bieten kort, totdat ze iets zachter zijn.
- Pel en snijd de ui.
- Fruit de ui vervolgens aan in een pan met olijfolie.
- Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
- Pureer de rode bieten met een eetlepel olijfolie. Voeg naar smaak zout en zwarte peper toe.
- Beleg de tortilla met de rode bieten spread en verdeel hier het ui-spinazie mengsel over.
- Leg hier de gesneden geitenkaas op en bedek met een tortilla.
- Bak de tortilla-sandwich tenslotte kort aan beide kanten.
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan 't goedkoper?
Aardappelen fiks duurder geworden, maar met deze tips kun je besparen
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: aardappelen. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Nico en Michael kweken vissen in mini-zee in een loods: helft is om te eten, andere helft gaat in echte zee
De aanloop kende wat vertraging, maar binnenkort moeten dan toch de eerste tarbotjes rondzwemmen in zeevissenkwekerij Blue Linked in Zuid-Holland. In het afgelopen jaar werkten Michael Laterveer en Nico Leeuwenstein gestaag verder aan hun project en de eerste bassins worden nu gevuld. -
PREMIUM
Zonder kapsones: bij Fine in Veldhoven eet je bijzonder smaakvol
VELDHOVEN - Op de kaart bij restaurant Fine in Veldhoven vinden we uitsluitend verrassingsmenu’s. We leveren ons over aan de kundigheid van de chef-kok en de wijnspecialist. Alvast een spoiler-alert: de frieten!
-
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen.