Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Van worst tot paté: het valt niet mee om smakelijk vegabeleg te maken

Voor jou getestOm meer mensen kennis te laten maken met een duurzamer dieet begint maandag de Nationale Week Zonder Vlees. Ontbijt of lunch bijvoorbeeld eens met vegetarisch broodbeleg. Ons panel proeft vast voor.

Wanneer kun je vleeswaren nog zonder met de ogen te knipperen vlees noemen? De smaaktest is nog niet begonnen of het panel gooit de knuppel al in het hoenderhok. ,,De supermarkt ligt vol met vreselijk trieste vleeswaren’’, meent slager Gertjan Kiers. Van met vocht vol- gepompte vierkantjes tostiham tot spekglad gestolde separatorpulp waarin geen spiervezeltje meer te herkennen is. Hij wil maar zeggen: ,,Je kunt van vlees heel slechte dingen maken.’’

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.