Vanavond op het menu: Zoete aardappel salade

Met deze zoete aardappel salade in het vooruitzicht kan de dag niet snel genoeg voorbij gaan. Vanavond is het weer tijd om 'eFFe te Cheffen'. Dat wordt smullen!

Ingrediënten:
- 700 g zoete aardappel
- 2 wortels
- 2 paprika's
- 75 g tomaten
- ½ rode ui
- 120 g kikkererwten
- Koriander
- Takje munt
- 30 g pistachenoten
- Zout en peper
- 2 dadels
- 60 ml olijfolie
- 2 el limoensap
- 1 tl Dijonmosterd
- Verse gember
- Chilivlokken
- Kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Dressing:
- Maal in een keukenmachine de dadels, olijfolie, limoensap, Dijonmosterd, koriander, gember, chilivlokken, kaneelpoeder, zout, peper en een beetje water.

Salade:
- Snijd de zoete aardappel, wortels en paprika in blokjes.
- Snijd de uien in ringen en de tomaten in stukjes.
- Hak de koriander en munt fijn.
- Kook de zoete aardappel voor circa 10 minuten.
- Laat de zoete aardappel afkoelen.
- Voeg de paprika, kikkererwten, wortels, rode ui, tomaatjes en munt toe.
- Voeg de dressing toe aan de salade.
- Schep de salade door elkaar.
- Garneer de salade met de gesneden pistachenoten.

Eet smakelijk!

Volledig scherm

Klik hier voor meer makkelijke en snelle recepten.