PREMIUM
Vandaag 50 jaar geleden opende de eerste McDonald's in Nederland: 'de eerste jaren waren een ramp’
Vandaag precies vijftig jaar geleden opende McDonald’s in Zaandam het eerste filiaal op het Europese continent. Een hamburger kostte drie kwartjes (guldens), een frietje 40 cent. De locatie was geen toeval, want de hamburgergigant werkte bij de start samen met Albert Heijn.
,,Er is weer wat overgewaaid uit Amerika, het ‘fastfood’ ofwel ‘snelle hap’-restaurant’, schrijft het Vrije Volk bij de opening van de eerste McDonald's in Nederland te Zaandam. ,,Opzet is dat je er snel en voor weinig geld kunt eten. Uitgangspunt is dat een gezin van vier personen een volledige maaltijd kan krijgen voor minder dan een tientje in totaal.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dick (60) liep 40 jaar geleden binnen bij McDonald's en ging nooit meer weg: ‘Er stroomt ketchup door mijn aderen’
Op het moment dat de werkloosheid op een toppunt was, stapte Dick Bovekerk uit Papendrecht - toen 20 jaar oud - binnen bij McDonald’s. De deur sloeg hij nooit meer achter zich dicht. ,,Er stroomt ketchup door mijn aderen.’' -
1
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Grootste whiskyfles ter wereld verkocht voor 1,3 miljoen euro
's Werelds grootste whiskyfles is afgelopen woensdag tijdens een veiling onder de hamer gegaan voor 1,3 miljoen euro (1,1 miljoen Britse pond). Dit meldt het internationale veilinghuis Lyon and Turnbull.
-
1
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Koken & Eten
Zo maak je pasta wél goed klaar: ‘Spoel gekookte pasta nooit af met koud water’
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe, of niet? En hoelang laat je die pasta pruttelen? -
Koken & Eten
Chili con carne maken? Met deze tips is het altijd een succes
Chili con carne is een van origine Mexicaans stoofgerecht. Je hebt er niet veel voor nodig: vaak heb je aan vlees, knoflook, ui, tomaten en bonen al genoeg. Maar hoe maak je dit gerecht nou zelf? Welke kruiden heb je bijvoorbeeld nodig, en hoe zorg je ervoor dat hij niet té pittig wordt?