Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

‘Varkensvlees wordt steeds duurder’

Door de Afrikaanse varkenspest in China is er veel minder varkensvlees en gaat de prijs van het product schrikbarend omhoog. Dat meldt De Telegraaf.

De vleesverwerkende industrie stelt dat iedereen de gevolgen van de varkenspest in China gaat merken en dat schaarste zelfs kan leiden tot lege supermarktschappen, aldus Richard van der Kruijk, secretaris van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en woordvoerder van Clitravi, de Europese belangenorganisatie van de vleesverwerkende industrie.

De vleesverwerkende industrie heeft de inkoopprijs van een geslacht varken de afgelopen vier weken met ruim 20 procent zien stijgen tot €1,79 per kilo, volgens leverancier Vion.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.