Vijf heerlijke lunches voor mee naar school of werk
Koken & etenDe schooldeuren staan weer open en de kantoren vullen zich. Het leven ziet er weer een stuk normaler uit. Maar dat betekent niet dat de lunch gewoontjes hoeft te zijn. Food- en inspiratieplatform Eatertainment selecteerde vijf gerechten die de middagpauze tot een hoogtepunt van de dag maken.
Saaie boterhammetjes? Deze club sandwich is meer dan dat. Met plakjes avocado, rode biet en gerookte kipfilet legt deze lunchhap een goede bodem voor een middag studeren, werken of lekker spelen.
Een salade niet vullend genoeg? Deze frisse, zomerse variant met fruit, noten en kaas geeft je wél genoeg energie.
Je kunt het ‘overnight oats’ noemen, maar ook gewoon havermout uit de koelkast. Deze versie met fruit, hazelnootpasta en noten neem je in een potje mee.
Een broodje met knapperige kip en koolsla: dit is een echt Amerikaanse lekkere lunch die goed vult.
Geen lunchbox, maar een potje, waarom niet? Hier nog een salade - eentje met tonijn, tomaat en mozzarella - die je lekker door elkaar husselt voor je aanvalt. De dressing zit onderin en gaat pas vlak voor het eten door de andere ingrediënten.
Nederlanders eten niet erg gezond tijdens hun middagpauze, zo bleek vorig jaar. Eet meer fruit en groente tijdens de lunch, is sindsdien de boodschap:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bruine bonensoep
Zelf bruine bonensoep maken? Wij hebben gekozen voor de snelle variant met bonen uit blik. Je kunt ook gedroogde bonen gebruiken, deze moeten wel eerst weken en koken. -
Wat Eten We Vandaag: Lasagne met rode biet en geitenkaas
Deze rode bietenlasagne is een vegetarische variant van klassieke lasagne. Tussen de lagen zit een zelfgemaakte bechamelsaus. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere, knapperige bite. -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Ryanair-passagier betaalt 5,50 euro voor ‘zieligste broodje ter wereld’
De Ierse Aimee Woods kwam er bekaaid vanaf tijdens een vlucht met vliegmaatschappij Ryanair. Ze betaalde 5,50 euro voor het ‘zieligste broodje ter wereld’. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met vegetarische gehaktballetjes, prei en champignons
Het is weer bijna weekend; maak er een ontspannen avond van met deze makkelijk te bereiden eenpanspasta. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Do’s-and-don'ts als je uit eten gaat: stapel lege borden vooral niet op en andere tips
De horeca kampt een schreeuwend tekort aan personeel, maar doen toch hun uiterste best om jouw uitje zo zorgeloos mogelijk te maken. Hoe kunnen gasten hun steentje bijdragen om het voor iedereen leuk te houden? Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo legt het uit. -
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?