Vlees, vis of vega: deze vijf hamburgers zijn voor elk wat wils
Koken & EtenEen ouderwetse hamburger met vlees is nog altijd razend populair, maar tussen die twee broodjes kun je enorm variëren. Deze zaterdag is het Internationale Hamburgerdag, en wij presenteren vijf hamburgers voor elke smaak.
1. Chutneyburger
Lekkere burgers gemaakt van gehakt en mangochutney. Ze smaken heerlijk pittig door de gember en rode peper. Niet zo’n fan van pittig eten? Laat dan de extra plakjes rode peper tussen de broodjes weg.
2. Röstiburger
Rösti wordt gemaakt van geraspte aardappel en wordt ook wel aardappelpannenkoek genoemd. Het is vaak een bijgerecht, maar in dit geval juist niet. De burger gemaakt van rösti is de hoofdrolspeler.
3. Aziatische zalmburger met gegrilde ananas
Ananas en zalm is een heerlijke combinatie. In Aziatische gerechten draait het meestal om de balans tussen zoet en pittig, het zoete bij dit gerecht komt van de gegrilde ananas. De currypasta geeft de burgers pit. Doordat je weinig vet gebruikt, is dit een verantwoord recept. Vervang de mayonaise door kwark, dan zit je helemaal goed.
4. Vegaburgers met courgette, bimi en pesto op rustiek brood
Deze makkelijke vegaburgers op rustiek brood zullen zelfs trouwe vleeseters enthousiast maken. Het rustieke brood geeft de vegaburgers een crunchy bite. Pak goed uit en beleg de burger royaal met bimi, courgette en pesto voor een vullende maaltijd.
5. Cheeseburger met uienringen en burgersaus
Cheeseburgers en uienringen: dat is toch écht comfortfood. Deze heerlijke burgers zijn ook ideaal om te bereiden op de barbecue voor een rokerige smaak. De uienringen en burgersaus maak je helemaal zelf, extra lekker dus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
-
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
Gebruikte diesels zijn weer meer in trek, zo blijkt uit cijfers die het moederbedrijf van verkoopsites Autotrack en Gaspedaal vrijgeeft. De toenemende populariteit van tweedehands dieselauto’s hangt zeer waarschijnlijk samen met het groeiende prijsverschil tussen de benzine- en dieselprijzen. -
Receptenwedstrijd
Gevulde tomaat van La Dolce Vita
Het recept voor deze week is van La Dolce Vita aan de Dommelstraat. Dit Italiaanse restaurant was een van de eerste restaurants dat zich liet uitdagen een vegan gerecht op de traditionele Italiaanse kaart te zetten. De gevulde tomaat. -
Wat Eten We Vandaag: Paella met gegrilde groenten en olijven
Paella vindt zijn oorsprong in de omgeving van Valencia en wordt daar ook wel Paella Valenciana genoemd. Met de ingrediënten van paella kun je eindeloos variëren. Vis, vlees, groenten of een mix daarvan. Wij gaan in dit recept voor een vegetarische variant met gegrilde groenten en zwarte olijven. -
Wat Eten We Vandaag: Krokante asperges op zomerse salade
Het aspergeseizoen is van april tot juli, dus geniet er nog even van. In dit recept koken we de asperges, waarna we ze door bloem, ei en panko halen. Vervolgens frituur je ze, waardoor ze lekker krokant worden. Zo heb je ze waarschijnlijk nog niet eerder op. Een aanrader in combinatie met de frisse dressing.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta pangrattato met bloemkool
-
-
-
Koken & Eten
Met deze tips is je vis of vlees voortaan goed gaar (en word je niet ziek)
Om er zeker van te zijn dat de bacteriën op je vis of vlees dood zijn, is het belangrijk om het eten goed te verhitten tot het volledig gaar is. Met deze tips weet je zeker dat dit goed gaat en voorkom je voedselvergiftiging. -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.