Voor wie eens wat anders op brood wil: smeerbare mojito of pralinepasta
Voor wie de welbekende Nutella, pindakaas, of jam zat is en eens wat nieuws wil proberen zijn er genoeg andere, ietwat onconventionele opties. Bijvoorbeeld mojito marmelade of pralinepasta.
Je leest het goed: Er is zoiets als mojito marmelade en je kunt het smeren op brood. ‘Spreadable mojito’, zoals het product heet, is een soort jam, maar dan gemaakt van rum en limoenen, precies zoals de gelijknamige cocktail. Naast dat je het kunt eten bij je ontbijt, is het ook geschikt als begeleider van kaasjes en in combinatie met ijs.
Martini
De jam is een creatie van Firebox, een Engels bedrijf, dat ook al smeerbare espresso martini en smeerbare whiskey bedacht. Ook die varianten zijn bedoeld voor bij het ontbijt, of de lunch. Overigens zit er natuurlijk alcohol in alle marmelade varianten, maar je wordt er niet dronken van, laat het bedrijf weten, want de alcohol is verhit. Al proef je wel de ‘stevige smaak van alcohol’.
Je koop de potten marmelade voor 11 euro via deze site. De reacties van kopers die het ‘aandurfden’, waren (wellicht onverwacht) redelijk positief. ‘Ik kocht het voor mijn vader, want hij is whiskey-fan en hij vond het heerlijk’, zegt iemand. Een ander: ‘Het proeft als whiskey, maar dan voor op brood. Het is beter dan verwacht.’
Tekst gaat verder onder de foto
Praline
En dan is er nog een variatiemogelijkheid: pralinepasta voor op brood. Bonbonketen Leonidas komt met een pralinepasta met de bekende Manon-smaak.
De witte Manon-praline is favoriet bij velen, volgens de keten. Daarom lanceren zij nu pasta om over je boterham te smeren, of gewoon uit te lepelen met de bekende koffie en pralinesmaak. Eerder brachten ze ook al roomijs op de markt met de bekende Manon-smaak.
De pasta is heel binnenkort verkrijgbaar in alle winkels van Leonidas, maar online kan je hem nu al op de kop tikken. Voor een potje van 300 gram betaal je 5,70 euro. Naast de witte Manon-praline brengt het bedrijf overigens ook een pure en een hazelnootpasta uit. Allemaal voor op brood.
Nog een klassieker voor op brood: ei. Alleen het valt zo niet in de smaak bij Ilona:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.
-
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan. -
En IS HET WAT?
Gloednieuwe pindakaas zónder palmolie in het schap: ‘Ik vind deze smaak nog dieper’
Nooit eerder was het aanbod aan voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en geeft antwoord op de vraag: ‘En, is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel Smeris Pindakaas. -
pindakaasdag
Van een boterham ‘oorlog’ tot plakfobie: dit wist je nog niet over pindakaas
Het is vandaag in Amerika Nationale Pindakaasdag. Omdat het broodbeleg ook in Nederland immens populair is, vieren wij de feestdag mee. Dit wist je nog niet over het bruine goedje.