De betrokken klant deelde een foto van de walgelijke vondst op Twitter.
Volledig scherm
De betrokken klant deelde een foto van de walgelijke vondst op Twitter. © Twitter

Vrouw vindt dode kikker in broodje van Vlaamse broodjeszaak

Een klant van een Vlaamse broodjeszaak heeft gisteren een wel érg onsmakelijke ontdekking gedaan in haar broodje. In de lunch zat een dode kikker, meldt ze op Twitter.

De vrouw in kwestie postte gisteren een foto van het broodje op de berichtensite. Daarop is het dode beest op de sandwich te zien. ,,Beeld je de HORROR in toen ik deze middag een kikker in mijn broodje vond. Panos, jullie hebben wat uit te leggen", schrijft ze. Het gebeurde in een filiaal in Etterbeek, vlakbij Brussel.

Panos is een broodjesketen die zichzelf een ‘plezant, krokant Belgisch foodconcept'. De keten heeft ook vijf vestigingen in Nederland.

Het bedrijf ‘neemt het probleem serieus’ en zegt dat de nodige maatregelen zijn getroffen. Panos heeft contact opgenomen met de uitbaatster van het filiaal in Etterbeek, de kwaliteitsverantwoordelijke van het bedrijf, de leverancier van de ingrediënten van het desbetreffende broodje en de betrokken klant. Het bedrijf benadrukt dat het er een zeer strikte kwaliteitscontrole op nahoudt en dat alle voorwaarden van het federaal voedselagentschap FAVV (de Belgische tegenhanger van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) worden gevolgd. 

Dat instituut zelf heeft de vrouw in kwestie aangeraden een klacht in te dienen, wat ze volgens woordvoerster Stéphanie Maquoi ook heeft gedaan.

Toch maar zelf weer koken? Deze kip met yorkshire puddings en roomsaus is erg lekker. Dat vindt zelfs Ian, die zelf uit Yorkshire komt: