Waarom je de draadjes van een banaan juist wel moet eten
De vreemde draadjes van een banaan belanden vaak in de prullenbak, maar deze sliertjes kun je met een gerust hart eten, aangezien ze juist goed voor de gezondheid zijn.
Delen per e-mail
De draadjes zijn verantwoordelijk voor het vervoer van voedingsstoffen en water in de vrucht. Ze zitten daarom ook boordevol kalium, vezels, vitamine A en vitamine B6. Deze blijven aanwezig, zelfs als de banaan geplukt is. Hiernaast vertellen de draadjes je ook of je banaan rijp genoeg is om te eten. Indien de voedingsstoffen niet gelijkmatig door het fruit zijn verdeeld, dan blijven de draadjes strakker zitten. Dit betekent dat de banaan nog niet rijp is. Als de draadjes gemakkelijk verwijderd kunnen worden wil dit juist zeggen dat de banaan rijp is.
Of dit genoeg reden is om de draadjes ook daadwerkelijk op te eten is echter de vraag. Niet iedereen is namelijk positief over de draadjes, zoals Ellen die de draadjes zelfs 'goor' noemt.
Maar je kunt je banaan, met draadje en al, ook in bananenbrood verwerken.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Fusionrestaurant Dadawan in Eindhoven stunt bij opening met gratis eten
EINDHOVEN - Na een langdurige verbouwing wordt restaurant Dadawan in de Heuvel op woensdag 20 februari geopend. "We willen heel Eindhoven laten zien dat we er eindelijk zijn", zegt bedrijfsleider Paul Seijben. "Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen mensen gratis proeven van onze gerechten.” -
Waarom ‘lekker’ zo’n vreselijk woord is
Als we praten over eten of drinken, dan hebben we vaak grote moeite om te vertellen waarom een drankje of gerecht ons zo bevalt. Reinier Spreen daagt mensen uit om nieuwe omschrijvingen te vinden voor wat ze proeven. -
Populaire groene Kitkat komt naar Nederland
Chocolademerk Nestlé heeft bekend gemaakt dat de groene versie van Kitkat vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar is. De chocoladereep met groene matchatheesmaak. -
Nieuwe lading hertenvlees Oostvaardersplassen in 1,5 uur uitverkocht
Een nieuwe landing hertenvlees afkomstig van afschot op de Oostvaardersplassen, die sinds gisteravond te koop was, is weggevlogen. Dat meldt CrowdButching.com. -
Wat Eten We Vandaag: Tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst
Tempeh, of tempé, is eigenlijk een blok van samengeperste sojabonen en hoewel dat misschien niet appetijtelijk klinkt, kun je heel veel smaken toevoegen aan tempeh. Probeer het vanavond met deze tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst.
-
‘Meer kiloknallers met kip dan ooit’
Supermarkten stunten steeds vaker met kipvlees zonder dierenwelzijnskeurmerk. Dat zegt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier op basis van de eigen ‘kiloknallermonitor’. -
Restaurantsite Iens gaat verder als TheFork
Restaurant- en reserveringssite Iens gaat verder onder een andere naam. Het reserveringssysteem dat is gekoppeld aan de sites van restaurants heet voortaan TheFork. -
PREMIUM
Koken & eten Topchef leert hoe je zelf pizza maakt: ‘Ananas hoort absoluut niet op een pizza’
Er wordt in de versafdeling van de supermarkt steeds meer verse pizza aangeboden, toch is het niet al te lastig om zelf een lekkere pizza te maken. Topchef Peppe Giacomazza deelt daarom zijn geheimen om zelf lekkere pizza te maken.