Een ober van restaurant De Witte Hoeve in Nutter serveert het koninginnenhapje uit.
Volledig scherm
Een ober van restaurant De Witte Hoeve in Nutter serveert het koninginnenhapje uit. © Frans Nikkels

Waarom rijdend eten zo populair is: ‘Het wordt alleen maar groter’

Zaterdag? Uitverkocht. Zondag? Net zo. Weekend na weekend stappen honderden mensen in een auto, om langs restaurants te rijden in Twente, en daar - op de bestuurdersstoel of achterbank - een hapje te eten. Over het succes van het culinaire rondritje. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat mensen zo hun kerstdiner zouden eten, had ik je voor gek verklaard.’

  1. Zo maak je de beste én bekendste tomatensaus van Zuid-Italië
    Play

    Zo maak je de beste én bekendste tomaten­saus van Zuid-Ita­lië

  2. Fan van hummus? Zo maak je thuis de traditionele variant
    Play

    Fan van hummus? Zo maak je thuis de traditione­le variant