Wat Eten We Vandaag: Babi ketjap met zoetzure komkommer
Ben je al bekend met babi ketjap? Een gerecht uit de Indonesische keuken met heerlijk gestoofd varkensvlees in zoete ketjapsaus. Wij serveren onze babi ketjap met zoetzure komkommer en rijst of nasi voor een lekker vullende maaltijd.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten babi ketjap
- 1 el olie
- 400 gr speklapjes, in reepjes
- 300 gr hamlappen, in blokjes
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, in plakjes
- 150 ml ketjap manis
- 1 el sambal badjak
- 1 citroen, sap
Ingrediënten zoetzure komkommer
- 6 el azijn
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 rode peper
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Voedingscentrum waarschuwt voor rauwe melk: ‘Ga niet eerst een ommetje maken’
Een bezoekje brengen aan de boer in plaats van de supermarkt. Een toenemend aantal mensen kiezen ervoor om hun melk zo vers mogelijk te halen. Soms om de smaak, soms om gezondheidsredenen. Maar of rauwe melk ook echt gezonder is, is onduidelijk. -
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt. -
Koken & eten
Het succes van pokébowls: makkelijk, gezond en fotogeniek
Trends komen en gaan, de een nog sneller dan de ander, maar de pokébowl is een blijvertje. De Hawaïaanse specialiteit is al jaren het populairste gerecht op menig menukaart. Wat is het geheim?
-
Wat Eten We Vandaag: Bounty boterkoek met pure chocolade en kokossnippers
Boterkoek met een twist. Deze boterkoek met stukken bounty, pure chocolade en kokossnippers is een absolute aanrader. Een heerlijke compacte en smeuïge koek. De kokos zorgt voor een zomerse smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Qabali palau: Afghaanse rijst met spinazie en kip
Qabali palau, een heerlijk geurig Afghaans gerecht met gekaramelliseerde rijst. Je kunt volop variëren met dit lekkere recept. Wij eten het graag met spinazie en malse kipdrumsticks. -
Wat Eten We Vandaag: Frisse salade met gegrilde courgette
Gegrilde courgette in een salade? Zeker. Wij combineren deze met komkommer, mozzarella en Parmezaan voor een heerlijk frisse twist.