Wat Eten We Vandaag: Bananenbrood met mascarponeroom en karamel

Bananenbrood wordt vaak zonder garnituren gegeten, maar Job en Perry leren ons vandaag hoe je een bananenbrood goed en lekker kunt aankleden. Probeer daarom vandaag deze opgefleurde bananenbrood met mascarponeroom en karamel.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 à 3 rijpe bananen
- 185 g zachte roomboter
- 285 g bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 0,5 tl gemalen kardemom
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen kaneel
- 30 ml melk
- 2 el geraspte kokos
- Mespunt zout
- ¾ tl baksoda
- 1,5 tl bakpoeder
- 335 g bloem

Karamelsaus
- 150 g suiker
- 150 ml slagroom
- 75 g roomboter
- Mespunt zeezout
- Scheutje rum

Strooisel
- 50 à 75 g kokosflakes en/of pecannoten
- 1 el poedersuiker

Mascarponeroom
- 1 vanillestok
- 350 g mascarpone
- 400 ml slagroom
- 6 el poedersuiker

Gekaramelliseerde bananen
- 2 à 3 bananen
- 3 el rietsuiker
- optioneel: vanille-ijsbollen gedipt in hagelslag

Benodigdheden:
- Keukenmachine met vlinderhaak en garde, flinke (lasagne)schaal bekleed met bakpapier, spuitzak, gasbrander

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen