Wat Eten We Vandaag: Bao buns met jackfruit in barbecuesaus
Ga op de vegetarische tour met onze heerlijke bao buns. Wij vullen deze gestoomde broodjes met jackfruit en een zelfgemaakte barbecuesaus. Een verrassende maaltijd.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 1,5 uur
Aantal porties: 8
Ingrediënten
- 300 gr bloem (+ extra)
- 2 el instant gist
- 1 tl zout
- 2 tl suiker
- 130 ml warm water
- 2 el zonnebloemolie (+ extra voor bestrijken en bakken)
- 120 ml cola (géén light-variant)
- 150 ml tomatenketchup
- 30 ml (sushi)azijn
- 4 el bruine suiker
- 4 druppels tabascosaus
- 560 gr jackfruit uit blik
- 70 gr gezouten pinda’s
- 1 rode peper
- 1 koolraap, julienne gesneden
- 1/3 rode kool, fijngesneden
- 1/3 spitskool, fijngesneden
- 15 gr koriander
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Voedingscentrum waarschuwt voor rauwe melk: ‘Ga niet eerst een ommetje maken’
Een bezoekje brengen aan de boer in plaats van de supermarkt. Een toenemend aantal mensen kiezen ervoor om hun melk zo vers mogelijk te halen. Soms om de smaak, soms om gezondheidsredenen. Maar of rauwe melk ook echt gezonder is, is onduidelijk. -
Wat Eten We Vandaag: Tonijnburger
Een tonijnburger is weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Vanwege de toevoeging van kappertjes, citroen en pesto komen een aantal van de beste smaken uit de mediterrane keuken samen. -
Wat Eten We Vandaag: Teriyaki chicken met rijst
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vlees wordt gegrild en gelakt met een saus op basis van sojasaus en suiker. Hierdoor krijgt het vlees een mooi glanzend bruin laagje. De saus kun je zelf maken, maar wil je voor de snelle variant gaan, dan kun je de kant-en-klare teriyakisaus gebruiken. Lekker met kip, rijst en groenten. -
Wat Eten We Vandaag: Gezonde chocoladereep met avocado en banaan
Hoe vrolijk ziet deze groene reep eruit? Het is een lekker tussendoortje of dessert, afgetopt met chocolade. De ingrediënten maken het tot een voedzame reep, ideaal als je even wat energie kunt gebruiken. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB.
-
Wat Eten We Vandaag: verse pizza met brie, ham en champignons
Pizzadeeg maken is een fluitje van een cent. Toch heeft niet iedereen daar altijd evenveel zin in of tijd voor. Ideaal zijn daarom verse pizzabodems die je kunt toppen met lekkere ingrediënten naar keuze. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken.