Wat Eten We Vandaag: Bapao met gehakt en gember
Liefhebbers van de Oosterse keuken hebben het ongetwijfeld wel eens gegeten: bapao. De zachte broodjes zijn gemakkelijk zelf te maken met bapaobloem, verkrijgbaar bij de toko. In dit recept vullen we de broodjes met de verrassende combinatie van gehakt en gember.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 35 minuten wachttijd)
Aantal porties: 10
Categorie: vlees
Ingrediënten vulling:
- 100 gr half-om-half gehakt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 20 gr gember, fijn geraspt
- 40 ml oestersaus
Ingrediënten deeg:
- 175 ml lauw water
- 3 gr instant gist
- 250 gr bapaobloem
- 3 gr suiker
- 1 gr zout
- 15 ml bakvet van het gehakt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte pizza met aardappel en olijven
-
Wat Eten We Vandaag: Grieks lamsvlees met bonensalade
Heerlijk Grieks lamsvlees maak je met dit recept. Het vlees krijgt een frisse smaak door het oliemengsel van citroen, knoflook, oregano en tijm. -
Wat Eten We Vandaag: Ingelegde zalm met flatbread, kruidenkaas en frisse salade
Deze ingelegde zalm is heerlijk en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Na een dagje wachttijd haal je de zalm uit de koelkast en serveer je deze met het zelfgemaakte flatbread in combinatie met de kruidenkaas en een frisse salade van veldsla en komkommer. -
PREMIUM
Partij voor de Dieren wil in Eindhoven verbod op nieuwe fastfoodrestaurants: ’Het is vooral meer van hetzelfde’
EINDHOVEN - Om de groei van het aantal fastfoodrestaurants in Eindhoven een halt toe te roepen, moet er een verbod komen op nieuwe vestigingen. Die oproep wil de Partij voor de Dieren binnenkort aan de gemeenteraad voorleggen.Eindhoven -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
-
-
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUM
Terrastest: hoeveel betaal je voor een drankje? ‘Prijzen voelen steeds ongemakkelijker’
Een biertje op het terras is in twee jaar tijd 15 procent duurder geworden, blijkt uit een terrastest van deze site. De hoge prijs brengt de lokale horeca in een spagaat. „We moeten soms een prijs vragen waar ook wij moeilijk achter kunnen staan.’’