Wat Eten We Vandaag: Blini’s met burratacrème, pesto en parmaham
Blini’s zijn Oost-Europese pannenkoekjes die vaak in combinatie met een topping worden gegeten. En omdat je ze van te voren makkelijk bereidt, zijn ze het ideale aperitiefje. Vlak voor het serveren warm je ze even op en beleg je ze met de toppings.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 20
Categorie: Borrel
Ingrediënten:
- 250 ml melk
- 200 gr boekweitmeel
- 10 gr instant gist
- Zout en peper
- 2 eieren
- 250 gr cherrytomaten
- 75 ml olijfolie + een scheutje
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 30 gr pijnboompitten
- ½ teentje knoflook
- 30 gr verse basilicum
- ½ citroen
- 1 bol burrata
- 3 plakken parmaham
- Balsamicocrème
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
-
PREMIUM
Geen Michelinster voor Nico en Sonja Boreas na terugkeer in Leende: één dag te weinig open
EINDHOVEN - Voor het eerst in jaren sleepte het echtpaar Nico en Sonja Boreas geen Michelinster in de wacht. Ze verhuisden onlangs met hun restaurant Sabero van Roermond naar Leende, waar hun twee sterren zijn vervallen. ,,Dit is geen verrassing”, zegt Sonja.Leende, Heeze, Waalre-dorp, Nuenen, Eindhoven -
Wat Eten We Vandaag: Köfte met bulgur-spinaziesalade
Köfte is oorspronkelijk een Turks gerecht. Wij serveren het gekruide gehakt met een frisse salade van bulgur, babyspinazie en verse kruiden. Een heerlijk gerecht om buiten te eten, want deze köftes zijn ook perfect op de barbecue klaar te maken! -
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Frietje rendang met zoetzure groenten
Wie houdt er niet van een frietje stoofvlees? In dit recept maken we Indonesisch stoofvlees: rendang. Van origine bereid door de Minangkabau bevolking om vlees langer houdbaar te maken. Tegenwoordig is dit een van de populairste Indonesische gerechten.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta guacamole
Je kent het vast wel: guacamole. Een heerlijke dip van avocado, tomaat, rode ui, limoen en koriander uit het zonnige Mexico. Maar wat nou als je deze ingrediënten samenbrengt en verwerkt in een pasta? Het resultaat: een makkelijke, frisse en oh zo lekkere pasta. -
Wat Eten We Vandaag: Sambalboter
Ben jij een samballiefhebber? Dan is deze boter echt iets voor jou. Het voegt iets meer pit toe aan je broodje, tijdens de borrel of gebruik de boter bijvoorbeeld eens op gekookte sperzieboontjes.