Wat Eten We Vandaag: Boerenkoolstamppot met paprika
Boerenkoolstamppot heeft weinig introductie nodig. Wij maken een variatie op deze typische winterse kost, door het toevoegen van paprika. Natuurlijk vergeten we de spekjes en braadworst ook niet. Uiteraard ook prima weg te laten voor een vegetarische variant.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 500 gr boerenkool
- 400 gr braadworst
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 125 gr spekreepjes
- 300 gr paprika
- Peper en zout
- 200 ml halfvolle melk
- 1 el mosterd
- 1 el olijfolie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Traybake met makreel en groene groenten
Traybakes, ken jij het al? Bij een traybake worden de ingrediënten op één bakplaat bereid. De gerechten zijn heerlijk en ook nog eens heel makkelijk te maken. Deze variant met gerookte makreel en groene groenten heb je dan ook in een handomdraai gemaakt. -
Het is kaasfonduedag: zo maak je een heerlijke met vijf kazen
Met het koude weer is er bijna niets gezelliger dan met zijn allen rondom een pan kaasfondue zitten. Deze kaasfondue bevat wel vijf verschillende soorten kazen. Vandaag is er een extra goede reden om deze op tafel te zetten, want het is Dag van de kaasfondue! -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde knolselderijsoep met truffel tapenade en Parmezaanse kaaskrokantjes
Dit soepje van knolselderij en truffel is een veelbelovend begin van een speciaal etentje. De truffel tapenade bij de soep maakt er een heel bijzonder gerecht van. Leuk om dit soepje in glaasjes te serveren met een bladerdeeg kaaskrokantje op de rand. -
Wat Eten We Vandaag: Spinaziecurry met witte kaas en flatbread
Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip het flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd. -
PREMIUM
Vergeet koffie, schrap de wijn! Drink eens thee, zegt Sevgi: ‘Het is veel meer dan een dorstlesser’
Weg met de speciale koffies: voor de Nijkerkse Sevgi Gönen bestaat er geen lekkerder drankje dan thee en daarom is ze sinds vorige week een eigen online theewinkel gestart en mag ze zich binnenkort ook theesommelier noemen.
-
Wat Eten We Vandaag: Zoete-aardappelgalette met champignons in roomsaus
Een galette is een klassieker uit Frankrijk, daar eten ze de galette zoet met fruit en vaak ook ijs. Wij laten het zoet voor wat het is en gaan compleet voor hartig. Zo vervangen we het fruit voor boerenkool en zoete aardappel en het ijs voor champignons in roomsaus. Als dat geen twist geeft. -
PREMIUMvideo
Sanie (23) bezocht alle 173 McDrives van Nederland: ‘Heb honderden kipnuggets besteld’
Sanie Patty (23) tufte, in strijd tegen de coronaverveling, door alle 173 McDrives van Nederland. Hij bestelde overal eten en bewaarde zijn bonnetjes in twee goudgele plakboeken. ,,De lekkerste kipnuggets at ik in Enschede.” -
PREMIUM
Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda
Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45).